Ingrediente
- pentru blat:
- 5 oua,
- 5 linguri fructoza,
- 5 linguri apa minerala,
- 5 linguri ulei,
- un praf de copt,
- 2 linguri cu varf de migdale macinate,
- 5 linguri de faina
- esenta de vanilie.
- pentru crema
- 10 pere tari,
- 15 linguri fructoza,
- 200ml friscva lichida neindulcita,
- 300ml iaurt 3,5% grasimi
- 2 intaritoare de frisca,
- vanilie,
- 2 plicuri gelatina,una rosie si una alba.
Mod de preparare
Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la omogenizare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. Se adauga apoi migdalele si faina cernuta si se amesteca usor. Se pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se da la cuptor.
Separat, perele se curata, se taie in 4 si se fierb intr-un litru de apa cu 5 linguri de fructoza pana se inmoaie. Daca scade apa se mai adauga intre timp ca sa ramana la sfarsit jumatate de litru de sirop. Se lasa la racit.
Separat se bate frisca cu iaurturile, 5 linguri fructoza, vanilie si intaritoarele de frisca, pana se intaresc bine, apoi,se adauga gelatina alba inmuiata 10 minute in apa rece. Se amesteca bine.
Se taie 6 bucatele de pere in bucati mici si se adauga in crema de iaurt si se da la rece. Cand blatul e copt si rece se insiropeaza in forma cu 100ml sirop de la pere (rece), apoi se pune toata crema de iaurt si se aseaza restul de pere cum doriti.
Se face gelatina rosie cu sucul de pere si se pune deasupra perelor. Se da la rece. Cand s-a inchegat gelatina se scoate tortul din forma si se trece pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|