Ficat turcesc
In la 1 Mar 2020
Ficat turcesc
      Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.       Il lasam la marinat timp de 20 de minute. Punem ficatul la prajit si cand este aproape...
Desert tort ciocolatos
In la 1 Mar 2020
Desert tort ciocolatos
      Pentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C. Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul.        Am incorporat laptele, uleiul, romul, cacaua si faina amestecata cu praful de copt....
        Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu ajutorul unei spatule omogenizam bine compozitia.         Luati din compozitia de branza si formati bilute mici, de marimea unei nuci. Mainile trebuie sa...
       Intr-un castron punem ouale si le mixam cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia.        Intr-o tava (cca 20/20 cm) tapetata cu hartie de copt punem aluatul. Din...
Pizza la tigaie
In la 24 Feb 2020
Pizza la tigaie
      Intr-un castron punem ouale si un praf de sare. Mixam bine si adaugam pe rand chefirul si faina treptat.       Intr-o tigaie incinsa cu ulei punem aluatul. Deasupra punem un strat de ceafa afumata, mozzarella si rosia taiata felii subtiri. Acoperim cu un...
      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.       Separat curatam ceapa, o taiem...
       Pentru inceput cartofii curatati si taiati cubulete ii punem in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie calim in untul topit, ceapa si morcovul taiat cubulete.        In apa in care au fiert cartofii pe jumatate, adaugam ceapa, morcovul...
       Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la...
       Curatam merele de coaja,le taiem in doua si eliminam cotorul.Le taiem feliute subtiri.Untul il punem intr-o cratita la topit,adaugam merele,presaram zaharul.Amestecam pana zaharul se caramelizeaza si merele devin maronii.Turnam merele caramelizate intr-o forma unsa cu...
       Pentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul.        Faina o cernem de cateva ori si o punem intr-un bol. Peste faina adaugam drojdia ,zaharul, sarea,...
       Albusurile le separam de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul pe rand si mixam bine.Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins in putin otet si se amesteca cu albusurile batute.         Adaugam treptat faina si...
      Mixam zaharul cu untul. Adaugam pe rand ouale si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie. Punem restul ingredientelor: laptele, sarea, afinele si ciocolata rasa sau bucatele. Omogenizam bine compozitia.      ...
       Pentru inceput batem ouale cu putina sare si piper. Tapetam o tava cu hartie de copt. Fiecare felie de paine o trecem prin oul batut si o asezam in tava. Cascavalul si mozzarella le taiem feliute subtiri. La fel procedem si cu ceapa si rosia.      ...
Desert gogosi
In Dulciuri la 13 Noi 2018
Desert gogosi
       Pentru inceput facem maiaua (lapte, zahar, drojdie). Peste maia adaugam restul ingredientelor. Framantam bine aluatul, aluatul trebuie sa fie mai lipicios. Il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.         Cand aluatul a crescut rupem cu mana...
       Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca.        Cand aluatul a crescut intindem 2 foi...
     Snitelele: Feliile de carne le batem, le saram si piperam. Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins.      Ciulamaua: Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in untul topit, adaugam faina si...
       Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.      ...
Paine de casa
In la 6 Noi 2018
Paine de casa
      Cernem bine faina si o punem intr-un castron mai mare. Pregatim maiaua (drojdia se amesteca cu zahar, 1 lingura de faina si putin lapte).       Cand maiaua este gata, o turnam peste faina. Adaugam restul ingredientelor si incepem sa framantam aluatul. Dupa...
       Pentru inceput am curatat dovleacul de samburi si coaja si l-am ras.        Intr-o cratita punem putin ulei, dovleacul ras, scortisoara si zaharul dupa gust si il calim.         Mixam ouale impreuna cu zaharul si un praf de...
       Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.        Punem compozitia intr-o...
      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin...
Cum se prepara Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca Intr-un bol amestecam faina, cacaua si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna cu uleiul. Omogenizam bine compozitia si adaugam dulceata   Turnam compozitia intr-o tava...
       Am inceput cu crema de vanilie pe care am preparat-o intr-un vas in care am adaugat continutul plicului si laptele rece, mixand pana a capatat o consistenta groasa, apoi o dam la frigider.        Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se...
       Fasolea o curatam de impuritati si o lasam intr-un castron cu apa rece peste noapte. Apa in care a stat o aruncam si o inlocuim cu alta, in cratita in care fierbem fasolea. Fierbem fasolea la foc potrivit si cand este aproape fiarta, adaugam in oala legumele. O lasam sa...
       Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica afumata pe care in prealabil am taiat-o marunt. Lasam la calit cateva minute.      ...
Compot de visine
In la 4 Iul 2017
Compot de visine
      Pentru inceput, am sterilizat borcanele. Spalati foarte bine borcanele si capacele acestora, clatindu-le in mai multe ape. Lasati-le la scurs pe un prosop sau in stativul de vase. Introduceti borcanele fara a fi inchise cu capac in cuptor si dati drumul la cuptor la max. 180...
Desert prajitura cu zmeura
In la 27 Iun 2017
Desert prajitura cu zmeura
      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi, pe rand, cu cele 5 galbenusuri si praful de copt...
Sirop de visine la rece
In la 21 Iun 2017
Sirop de visine la rece
       Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se clatesc din nou,scoatem samburii si se pun intr-un castron mai mare. Deasupra am pus zaharul, aspirina...
       Mai intai, preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron, punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca.         Cand aluatul a crescut, intindem 2...
      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bat pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi, pe rand, cu cele 5 galbenusuri si praful de copt...
Afisate 1 - 30 din 444 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking