Ingrediente
- Blat
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 1 praf de copt cu sofran
- 1 praf de sare
- Sirop
- 150 g zahar
- 500 ml apa
- 4 linguri zeama de lamaie
- Crema
- 4 oua
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
- 200 g zahar
- 4 lingurite ness
- 3 lingurite zeaam de lamaie
- Glazura
- ciocolata de glazura de la Dr.Oetker
Mod de preparare
Blat :
Albusurile batute spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, se mixeaza pana devin o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua parti egale si se coc doua blaturi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, 40/25 cm, se pune compozitia si se da tava la cuptorul preincalzit. Sunt coapte dupa ce trec testul scobitorii. Se lasa la racit
Sirop :
Se arde zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se dilueaza tot zaharul, la final adaugam zeama de lamaie. Se lasa la racit.
Crema :
Ouale amestecate cu zaharul se pun pe baie de abur si se amesteca pana incep sa se ingroase. Se adauga nessul dizolvat in 2 linguri de apa si ciocolata maruntita. Se amesteca pana se topeste ciocolata iar la final se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga frisca batuta bine.
Asamblare :
In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara, asezam primul blat si-l insiropam bine, apoi intindem jumatate din crema, asezam blatul doi, insiropat si el, deasupra restul de crema. Crema mea a fost un pic mai moale, dar data prajitura la rece se mai intareste. Se portioneaza si apoi se incalzeste glazura de ciocolata si se toarna pe fiecare bucatica in parte...
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|