Amandine cu Nesquik

Postat de Dea_Dea in Prajituri
25 Mar 2014 | 9424 vizualizari
Amandine cu Nesquik

Noua ne plac , voua ?

Ingrediente

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri amidon
  • 5 linguri nesquik
  • 250 ml frisca lichida.
  • SIROP:
  • un cappucino de ciocolata
  • 200 ml apa
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: 350 ml lapte cu zaharul  se pun pe foc . Cand este cald adaugam nesquik-ul. Amidonul se dizolva in restul de lapte, cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.

Sirop: Se cloceste apa si se toarna plicul de cappuccino si se lasa la racit.

Glazura: Se rupe ciocolata bucati se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pe aburi sau la microunde.

Asamblare: Se taie blatul in doua , se insiropeaza si se pune crema. Se da la frigider 30 min- 1hr. Dupa ce a stat la frigider se face glazura si se glazureaza. Se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete cu rahat

Postat de merisor67

Cornulete cu rahat

Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam. Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in...

Citeste continuarea

Indiene

Postat de Creatsa

Indiene

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2014, 09:57
buneeeeeee
la 25.03.2014, 10:00
buna tare
la 25.03.2014, 10:02
mmmmce bine arata
la 25.03.2014, 10:04
Multumesc
la 25.03.2014, 10:07
arata tare bine!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking