Ingrediente
- BLAT:
- 5 oua
- un praf de sare
- 2 linguri ulei
- 5 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 1 lingura cacao
- un praf de copt Dr.Oetker
- CREMA:
- 500 ml lapte
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri amidon
- 5 linguri nesquik
- 250 ml frisca lichida.
- SIROP:
- un cappucino de ciocolata
- 200 ml apa
- GLAZURA
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se pune in tava cu hartie de copt(20x30), se da la cuptor la foc potrivit 35-40 min . Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Crema: 350 ml lapte cu zaharul se pun pe foc . Cand este cald adaugam nesquik-ul. Amidonul se dizolva in restul de lapte, cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa aceea se amesteca cu frisca batuta.
Sirop: Se cloceste apa si se toarna plicul de cappuccino si se lasa la racit.
Glazura: Se rupe ciocolata bucati se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pe aburi sau la microunde.
Asamblare: Se taie blatul in doua , se insiropeaza si se pune crema. Se da la frigider 30 min- 1hr. Dupa ce a stat la frigider se face glazura si se glazureaza. Se poate orna cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|