Amandine - reteta numarul 100

Postat de Valclaudia in Prajituri
7 Iul 2013 | 8615 vizualizari
Amandine - reteta numarul 100

Poftiti la amandine! (reteta nr.100)

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cana de faina
  • 1 pliculet praf de copt (stins intr-o lingurita de otet)
  • 3 linguri cacao

Crema:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 10 gr. gelatina
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 1 pachet margarina rama

Sirop de zahar ars:

  • 200 gr.zahar
  • 200 ml.apa
  • 1 sticlute esenta de rom

Sos de ciocolata:

  • 50 gr. zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri de cacao

Glazura:

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • bombonele de ciocolata

Mod de preparare

Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu cealalta 1/2 cana de zahar pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de cacao si praful de copt stins.Incorporam succesiv albus batut si faina in amestecul de galbenusuri cu cacao si cand am incorporat tot materialul turnam aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor si coacem la temperatura medie. Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul la racit (Eu fac in general blaturile cu o zi inainte)

Prepararea siropului de zahar ars: punem zaharul intr-o craticioara la foc mic. Avem grija sa nu se arda, trebuie sa aiba nuanta bej- maro, sa nu devina amarui. Adaugam cu foarte mare atentie apa si esenta si lasam la racit.

Prepararea cremei: Ouale se bat cu zaharul pe baie de aburi. Cand incepe sa devina crema consistenta adaugam ciocolata si continuam sa amestecam cu telul pana la incorporarea acesteia. Lasam crema sa se raceasca.

Hidratam gelatina cu 100 ml apa rece. Inainte de adaugarea acesteia in crema trebuie sa o incalzim putin (atentie, nu se fierbe!) si o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un vas separat mixam margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei si incorporam putin cate putin crema de oua in margarina. Se adauga gelatina in fir subtire. Mixam pana obtinem consistenta dorita la crema si o dam la rece.

Prepararea sosului de ciocolata: Punem un vas pe foc in care adaugam frisca lichida, zahar si cacao. Amestecam si lasam sa se raceasca.

Asamblarea: Taiem blatul in doua, il insiropam foarte bine pe ambele parti, ungem una dintre foi cu 80% din crema si asezam cu grija cealalta foaie peste crema.

Taiem marginile prajiturii si portionam amandinele.Le asezam intai pe hartiute (de briose) apoi pe un platou.

Ungem amandinele cu sos de ciocolata,apoi cu glazura si decoram cu bombonele,tot de ciocolata. La final le punem cate un mot din crema lasata deoparte si servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine - reteta numarul 100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura Transilvania

Postat de susu

Prajitura Transilvania

Merele curatate se dau prin razatoarea mare si se amesteca cu 4 lg de zahar si scortisoara. Biscuitii se macina, avem nevoie de o tava de 42 cu 45 iar eu am folosit 1/2 din cantitatile de mai...

Citeste continuarea

Placinta cu mere si migdale

Postat de merisor67

Placinta cu mere si migdale

Pentru aluat, mixam untul cu untura, tinute la temperatura camerei, cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul. Eu am rasnit zaharul sa scurtez din timpul de mixare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2013, 00:10
bune bune
la 07.07.2013, 00:12
buneeeeeeeeeee
la 07.07.2013, 00:27
Ador prajitura "Amandina"
la 07.07.2013, 01:47
delicioase
la 07.07.2013, 06:11
Şi la ora aia ai pus amndinele ca să nu mai apuc eu [emoticoncuplânsputernic]
Super!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking