Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
30 Mai 2017 | 6659 vizualizari
Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

Ai mei iubesc mamaliga, le place in mod special sa o consume cu branza si oua fierte moi sau ochiuri. De aceasta data am ales o reteta putin diferita, unde am combinat toate aceste ingrediente, iar rezultatul a fost neasteptat de bun si gustos!

Ingrediente

  • 5 oua fierte tari
  • 70 gr branza cheddar
  • 40 gr cascaval
  • 100 gr cas de oaie framantat cu sare, de la borcan
  • 8-10 felii de jambon spaniol
  • un cub de unt

Pentru mamaliga:

  • apa
  • malai
  • sare

Mod de preparare

Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam.
Ouale fierte si reci, le taiem felii.
Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai.
Le punem pe foc si cand clocoteste, dam focul la mai mic, apoi turnam malai in ploaie si amestecam bine cu telul.
Facem o mamaliga nu prea tare, ci putin mai molicica.
Amestecam in ea din cand in cand si o lasam sa fiarba bine.
Cand este gata, o luam de pe foc.
Montam preparatul intr-un vas de ceramica, eu am folosit doua vase mai micute.
Ungem vasele cu unt.
Punem un strat de mamaliga, apoi punem branza de oi de la borcan.
Asezam felii de ou, felii de jambon spaniol si presaram putin din amestecul de cascaval-cheddar.
Acoperim totul cu alt strat de mamaliga, apoi presaram restul de amestec de cascaval-cheddar.

Dam vasele in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pana se rumeneste putin deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5-10 minute la racorit, apoi este numai buna de servit.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Crochete de dovlecei cu somon afumat

Postat de merisor67

Crochete de dovlecei cu somon afumat

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari. Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun...

Citeste continuarea

Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado

Postat de gusti

Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado

Am pregatit o reteta de aperitiv cu somon afumat, branza si avocado in straturi alternative, folosindu-ne de un cub de inox pentru un aspect deosebit. Am curatat avocado de coaja, am scos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2017, 20:19
Vaaai, ce poftă mi-ai făcut! N-aș refuza așa ceva
la 30.05.2017, 20:22
Imi place mult, dar dupa aia ma apuca foamea, mamaliga-mi face o foame de lup....
la 30.05.2017, 20:24
Ador mamaliguta!
la 30.05.2017, 20:31
Vai, ce-mi place mămăliguța, mai ales cu brânză de burduf...! De fapt, îmi place și cu lapte cald, cu brânză și smântână, cu unele mâncăruri... Așa că ne-ai făcut poftă tuturor, Rocsi, cu ce-ai postat...!
la 30.05.2017, 20:39
foarte buna, ca la Moldova!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking