Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
30 Mai 2017 | 6632 vizualizari
Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor

Ai mei iubesc mamaliga, le place in mod special sa o consume cu branza si oua fierte moi sau ochiuri. De aceasta data am ales o reteta putin diferita, unde am combinat toate aceste ingrediente, iar rezultatul a fost neasteptat de bun si gustos!

Ingrediente

  • 5 oua fierte tari
  • 70 gr branza cheddar
  • 40 gr cascaval
  • 100 gr cas de oaie framantat cu sare, de la borcan
  • 8-10 felii de jambon spaniol
  • un cub de unt

Pentru mamaliga:

  • apa
  • malai
  • sare

Mod de preparare

Cascavalul si branza cheddar le dam pe razatoarea mare, le amestecam.
Ouale fierte si reci, le taiem felii.
Intr-un ceaunel, punem apa cu putina sare si o lingura de malai.
Le punem pe foc si cand clocoteste, dam focul la mai mic, apoi turnam malai in ploaie si amestecam bine cu telul.
Facem o mamaliga nu prea tare, ci putin mai molicica.
Amestecam in ea din cand in cand si o lasam sa fiarba bine.
Cand este gata, o luam de pe foc.
Montam preparatul intr-un vas de ceramica, eu am folosit doua vase mai micute.
Ungem vasele cu unt.
Punem un strat de mamaliga, apoi punem branza de oi de la borcan.
Asezam felii de ou, felii de jambon spaniol si presaram putin din amestecul de cascaval-cheddar.
Acoperim totul cu alt strat de mamaliga, apoi presaram restul de amestec de cascaval-cheddar.

Dam vasele in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pana se rumeneste putin deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5-10 minute la racorit, apoi este numai buna de servit.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga cu branzeturi si oua fierte, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Nems cu creveti(pachetele de primavara)

Postat de bettyC

Nems cu creveti(pachetele de primavara)

Se pune fideaua de orez intr-un bol cu apa la inmuiat. Se curata si se spala salata,apoi se taie mai marunt.Morcovul se curata si se spala apoi se rade pe razatoarea mare. Crevetii se fierb...

Citeste continuarea

Placinta Suprema

Postat de Corina33

Placinta Suprema

Daca aveti spanac proaspat, se spala si se opareste in apa cu sare, apoi se scurge si se toaca. Daca aveti congelat, se pune la decongelat intr-un strecurator, sa se scurga de apa. Se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2017, 20:19
Vaaai, ce poftă mi-ai făcut! N-aș refuza așa ceva
la 30.05.2017, 20:22
Imi place mult, dar dupa aia ma apuca foamea, mamaliga-mi face o foame de lup....
la 30.05.2017, 20:24
Ador mamaliguta!
la 30.05.2017, 20:31
Vai, ce-mi place mămăliguța, mai ales cu brânză de burduf...! De fapt, îmi place și cu lapte cald, cu brânză și smântână, cu unele mâncăruri... Așa că ne-ai făcut poftă tuturor, Rocsi, cu ce-ai postat...!
la 30.05.2017, 20:39
foarte buna, ca la Moldova!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking