Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
28 Noi 2017 | 4384 vizualizari
Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie

M-am inspirat de la Merisor care se inspirase de la Gaby, un fel de lantul slabiciunilor, da bun lantul asta....pardon placinta asta.....bine trebuie sa recunosc ca eu n-am rabdarea si perfectiunea lui Merisor, mie mi-a iesit o placinta zbuciumata, cred ca radea de mine cand era-n tigaie......desi se spune ca intai mancam cu ochii si impactul vizual e ori wow ori bau, se intampla ca preparatul sa fie foarte gustos, dar aspectul sa fie mai bau asa....N-am rabdare, dom`le, n-am rabdare...nu cereti perfectiune de la mine, veselie va dau cata vreti.....concluzia, tare gustoasa placinta asta chiar si asa zbuciumata.....

Ingrediente

  • cca 750 g cartofi
  • cca 150-200 g faina
  • 3 oua medii
  • sare
  • piper
  • Umplutura
  • cascaval
  • muschi afumat
  • gogosari in sos
  • ulei de masline

Mod de preparare

In primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper.

Mai intai am pus la fiert in apa cu sare, cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit, i-am dat pe razatoarea mare, am presarat sare, piper si am pus cele 3 oua. Am omogenizat bine si apoi am adaugat faina, cca 180 g, am obtinut un aluat mai lipicios, asta ca sa nu mancam o tona de faina...

Am feliat cascavalul si muschiul si am taiat gogosarul feliute subtiri. Apoi m-am apucat sa formez placinta.

Am intins o hartie de copt, am uns-o cu ulei de masline, sub foaia de copt am pus un fund, pe hartia de copt am intins  aluatul, mi-am uns si mainile cu ulei, am intins o forma rotunda aproximativ de dimensiunea tigaii.

Am incins tigaia bine, am turnat putin ulei cat sa o ung, apoi am pus tigaia deasupra hartiei de copt unde am intins aluatul cu parte de jos in sus si si apoi am rasturnat-o in asa fel incat aluatul sa pice in tigaie, am desprins hartia de copt, apoi am asezat bucatile de muschi, deasupra gogosar si cascaval, am intins din nou aluat pe hartia de copt si cu miscari usoare am rasturnat deasupra umpluturii, am apasat un pic marginile si apoi am pus tigaia pe foc. Am lasat 5-6 min sa se prajeasca pe o parte, chiar 7 min ca-mi place mai crocanta, apoi cu ajutorul unei farfurii cam cat tigaia, tapetata cu faina, am intors placinta. Am asezat farfuria deasupra tigaii am intors tigaia, placinta a picat in farfurie cu partea rumenita, apoi am impins-o usor de pe farfurie in tigaie in asa fel incat partea nerumenita sa fie in tigaie. Sper ca ati inteles, ca deja m-am intortochiat in explicatiuni.....pentru a doua placinta am folosit o metoda mai simpla zic eu, foaie de copt unsa cu ulei, intins aluat, pus deasupra aluatului muschiul, cascavalul si gogosarul, apoi am intins deasupra aluatul, l-am nivelat cu mana, iar restul cum am incercat sa explic mai sus.....mai mult mi-a luat sa scriu reteta decat sa o fac.....in fine, daca nu intelegeti treceti pe la Merisor, ea explica mai bine...... Foarte gustoasa, merge la fix si cu un sos de rosii si cu niste parmezan ras si cu ce va mai trece prin cap.....:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Postat de panacris

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...

Citeste continuarea

Omleta cu legume si salam

Postat de caroline

Omleta cu legume si salam

Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu ajutorul unui tel.  Adaugam laptele, parmezanul, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine (facem atentie deoarece vom presara sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2017, 15:55
prima servita
la 28.11.2017, 16:03
la 28.11.2017, 16:08
Cu ingredientele astea, sigur este un deliciu!
la 28.11.2017, 16:09
Zbuciumata ,zici
la 28.11.2017, 16:25
buna buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking