Aperitive in crusta de paine

Postat de Meea in Aperitive / Garnituri
11 Ian 2016 | 4669 vizualizari
Aperitive in crusta de paine

Huh... simt ca au trecut aniiii si aniii de zile si in sfarsit am apucat sa mai scriu o reteta pe blog! :)) Nu au trecut ani si nici macar luni....e un sentiment placut cand scriu retete si apoi primesc mesaje dragute de la voi care chiar ma incurajeaza:). Astazi va prezint un aperitiv care innebuneste pe toata lumea,va asigur! Eu mi-am planificat sa fac o tava( pentru 12 briose) insa cand am scos prima tava parca s-au evaporat! Si bineinteles ca am vrut sa ma delectez si eu asa ca am mai facut una!:)) 
Va incurajez sa inlocuiti sunca cu carne tocata insa eu pe moment nu am avut decat sunca.

Ingrediente

  • (Am fost tare grabita si gramajele de astazi sunt calculate in linguri,e mult mai usor asa oricum)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 5 linguri pasta tomate
  • 1 cana de apa
  • 12 felii de paine
  • 5 felii de sunca
  • cascaval
  • sare,piper,putin zahar,oregano

Mod de preparare

Prima data pregatim sosul: punem uleiul la incins apoi adaugam faina amestecand repede.Dupa ce faina si-a schimbat putin culoarea adaugam pasta de tomate.Punem apoi si apa ( in functie de cat de gros doriti sosul mai adaugati-sau nu- apa.Eu am pus o cana)si omogenizam.Condimentam si mai lasam pe foc 2-3 minute.

 Cu ajutoul unui pahar "decupam" miezul feliilor de paine pe care le aplatizam putin cu sucitorul.   Ungem tava pentru briose cu putin ulei. Punem miezul de paine usor in forma apoi il umplem cu 2 traturi: 1.sos+felii de sunca 2.sos+felii de sunca+cascaval

 Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand cascavalul s-a topit si painea s-a rumenit. Le servim calde si cu bucurie ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive in crusta de paine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

Postat de MotanLaOale

Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

Chiftele : Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua....

Citeste continuarea

Trandafiri aperitiv

Postat de panacris

Trandafiri aperitiv

Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute. Între timp ciupercile spălate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2016, 17:09
Trebuie testate
la 11.01.2016, 17:12
bune
la 11.01.2016, 17:20
Este musai să-mi cumpăr forme de tarte.Nu-mi plac tatele dulci,dar sărate le ador!Bună idee ai avut!
la 11.01.2016, 17:23
Foarte frumusele si bune!
la 11.01.2016, 17:41
Tare de efect sunt!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking