Ardei umpluti, in sos de rosii cu amestec de ierburi italiene

Postat de merisor67 in Retete Delikat
2 Iul 2018 | 4402 vizualizari
Ardei umpluti, in sos de rosii cu amestec de ierburi italiene

Minunata gama de condimente noi de la Delikat, nu ma mai opresc din testat! De data aceasta am testat amestecul de ierburi italiene in sosul de rosii in care am fiert ardeii umpluti. Am adăugat si putina boia de ardei iute si tare bun si aromat a iesit!

Ingrediente

  • 8 buc. ardei gras, verde
  • 1 kg carne tocata (porc + vita)
  • sare
  • putina boia de ardei iute
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cescuta de orez
  • 2 oua
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 750 ml ketchup de rosii, preparat in casa
  • 1 l apa
  • sare
  • 2 lingurite Delikat amestec de ierburi italiene
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 1/2 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut ardeii.

Tocam ceapa si o calim in putin ulei pana devine translucida, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare. Amestecam bine cele doua ingrediente, iar cand morcovul este patruns, adaugam carnea tocata si o amestecam intens cu ingredientele de pe foc.

Asezonam amestecul cu sare, boia de ardei si amestec de ierburi italiene de la Delikat.

Cand carnea este aproape patrunsa, adaugam si orezul si il amestecam bine cu ingredientele.

Stingem focul si lasam compozitia sa se raceascaapoi incorporam in ea cele doua oua și patrunjelul tocat.

Taiem cotoarele la ardei si ii curatam de seminte si nervuri. Ii clatim bine si ii umplem cu compozitia de carne tocata si legume.

Amestecam ketchupul cu apa si turnam amestecul peste ardeii umpluti. Urmarim ca ardeii sa fie usor acoperiti cu lichid, sa fiarba uniform.

Punem vasul la foc si lasam ardeii umpluti sa fiarba in sosul de rosii pana sunt usor patrunsi.

Asezonam pe parcurs sosul cu amestec de ierburi italiene, sare, zahar si boia de ardei dulce.

Spre final de fierbere, diluam o lingura de faina cu putina apa rece, apoi cu sos de rosii fierbinte si turnam amestecul rezultat in sosul de pe foc. Amestecam intens in timp ce il turnam, sa nu se formeze cocoloase.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjel verde tocat.

Servim ardeii umpluti calzi, simpli sau cu smantana, iaurt, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, in sos de rosii cu amestec de ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Budinca de dovlecei cu ierburi de gradina

Postat de GeorgianaGrigorescu

Budinca de dovlecei cu ierburi de gradina

Am batut putin ouale. Am adaugat dovleceii rasi si scursi de zeama, morcovul ras, usturoiul verde tocat, mozzarella si branza rase, pesmetul, sare si ierburi de gradina de la Delikat. Am...

Citeste continuarea

Oua aurii cu Delikat- condimente pentru chiftele

Postat de Satisfyyourcravings

Oua aurii cu Delikat- condimente pentru chiftele

Ouale se amesteca cu turmericul si condimentele pentru chiftele. Ceapa se toaca rondele, impreuna cu chilliul si usturoiul.  Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga frunzele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:18
la 06.07.2018, 10:45
la 06.07.2018, 11:30
Tare mult îmi plac ardeii umpluți, iar la noi în casă se fac în special pentru mine.
la 06.07.2018, 19:59
Buni mai sunt!
la 08.07.2018, 21:42
Ce as servi si eu un ardei!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking