Ardei umpluti, in sos de rosii cu amestec de ierburi italiene

Postat de merisor67 in Retete Delikat
2 Iul 2018 | 4363 vizualizari
Ardei umpluti, in sos de rosii cu amestec de ierburi italiene

Minunata gama de condimente noi de la Delikat, nu ma mai opresc din testat! De data aceasta am testat amestecul de ierburi italiene in sosul de rosii in care am fiert ardeii umpluti. Am adăugat si putina boia de ardei iute si tare bun si aromat a iesit!

Ingrediente

  • 8 buc. ardei gras, verde
  • 1 kg carne tocata (porc + vita)
  • sare
  • putina boia de ardei iute
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cescuta de orez
  • 2 oua
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • 750 ml ketchup de rosii, preparat in casa
  • 1 l apa
  • sare
  • 2 lingurite Delikat amestec de ierburi italiene
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 1/2 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut ardeii.

Tocam ceapa si o calim in putin ulei pana devine translucida, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare. Amestecam bine cele doua ingrediente, iar cand morcovul este patruns, adaugam carnea tocata si o amestecam intens cu ingredientele de pe foc.

Asezonam amestecul cu sare, boia de ardei si amestec de ierburi italiene de la Delikat.

Cand carnea este aproape patrunsa, adaugam si orezul si il amestecam bine cu ingredientele.

Stingem focul si lasam compozitia sa se raceascaapoi incorporam in ea cele doua oua și patrunjelul tocat.

Taiem cotoarele la ardei si ii curatam de seminte si nervuri. Ii clatim bine si ii umplem cu compozitia de carne tocata si legume.

Amestecam ketchupul cu apa si turnam amestecul peste ardeii umpluti. Urmarim ca ardeii sa fie usor acoperiti cu lichid, sa fiarba uniform.

Punem vasul la foc si lasam ardeii umpluti sa fiarba in sosul de rosii pana sunt usor patrunsi.

Asezonam pe parcurs sosul cu amestec de ierburi italiene, sare, zahar si boia de ardei dulce.

Spre final de fierbere, diluam o lingura de faina cu putina apa rece, apoi cu sos de rosii fierbinte si turnam amestecul rezultat in sosul de pe foc. Amestecam intens in timp ce il turnam, sa nu se formeze cocoloase.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjel verde tocat.

Servim ardeii umpluti calzi, simpli sau cu smantana, iaurt, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, in sos de rosii cu amestec de ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de pui in sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei umpluti cu carne de pui in sos de rosii

Muschiuletul de pui se spala si se taie bucatele. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Muschiuletul de pui, ceapa si o lingura cu varf de amestec de   ierburi si boia de la...

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu galuste din porumb

Postat de katty

Tocanita de porc cu galuste din porumb

Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:18
la 06.07.2018, 10:45
la 06.07.2018, 11:30
Tare mult îmi plac ardeii umpluți, iar la noi în casă se fac în special pentru mine.
la 06.07.2018, 19:59
Buni mai sunt!
la 08.07.2018, 21:42
Ce as servi si eu un ardei!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking