Tocanita de porc cu galuste din porumb

Postat de katty in Retete Delikat
5 Iul 2018 | 2648 vizualizari
Tocanita de porc cu galuste din porumb

Ingrediente

  • 500 gr spata de porc
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 cartofi
  • 700 gr rosii proaspete
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper negru proasptat macinat
  • cimbrisor
  • ierburi si boia Delikat
  • oregano
  • patrunjel verde pentru decor

galuste:

  • 100 gr unt rece,
  • 180 gr faina alba,
  • 140 gr malai fin+ptr tavalit,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • sare,
  • 140 gr porumb din conserva,
  • 1 ou,
  • 80 gr iaurt

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete.

In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea, apoi punem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ardeiul gras. Acoperim cu apa calduta si fierbem 15 minute. Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute. Punem rosiile mixate, foile de dafin, sare, piper negru macinat, cimbrisorul. Fierbem pana  carnea si legumele sunt moi. Adaugam pasta de tomate, ierburile  si boia Delikat, oregano, potrivim gustul de sare si piper si mai fierbem 5 minute.

Cu 1/2 de ora inainte de a fi gata tocanita, facem galustele. Framantam untul taiat cubulete cu faina alba pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam malaiul, sare, praf de copt, bicarbonat, porumbul din conserva, iaurtul si oul batut bine cu o furculita, din care pastram putin pentru uns. Amestecam bine, formam bile pe care le tavalim prin malai, le aplatizam usor si le punem  intr-o tava pe hartie de copt. Le ungem deasupra cu oul pastrat si le dam la cuptor pentru 25 de minute, pana se rumenesc usor.

Servim tocanita cu patrunjel verde tocat fin si galuste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu galuste din porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele din peste in sos picant de rosii si Delikat

Postat de Satisfyyourcravings

Chiftele din peste in sos picant de rosii si Delikat

Pestele se usuca si se toaca marunt, la fel ca patrunjelul si ceapa si se amesteca cu ouale, sare, piper, usturoiul pisat si condimentele Delikat. Se formeaza chiftele ceva mai mari care se...

Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Postat de mirela0911

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, apoi se scurge. La fel se procedeaza si cu cartoful. Ceapa se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Se pun legumele peste carnea tocata. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:21
la 06.07.2018, 10:52
la 06.07.2018, 11:38
Interesant și bun!
la 06.07.2018, 15:41
la 06.07.2018, 20:03
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking