Banana in foietaj (pentru 2 portii)

Postat de nico15 in Dulciuri
3 Iul 2011 | 8733 vizualizari
Banana in foietaj (pentru 2 portii)

Ingrediente

  • 1-2 banane
  • foietaj
  • 50-75 g zahar
  • 20 ml cognac
  • frisca la tub
  • fructe de padure( merisoare, mure, zmeura)
  • o cireasa / visina
  • ulei
  • miere
  • inghetata de fructe de padure / vanilie / ciocolata

Mod de preparare

Se ia foietajul si se taie in patrate potrivite, cand uleiul este incins(facem proba uleiului, rupem o mica bucatica de foietaj si o punem in ulei cand se ridica la suprafata, uleiul este incins) punem pe rand cate un patrat de foietaj si vom apasa usor cu polonicul deasupra pentru a se forma niste cosulete care ulterior vor fi umplute.

Fiecare cosulet dupa ce s-a prajit se scoate pe hartie absorbanta si se lasa un pic in asteptare. Pe aragaz intr-o tigaie punem 75 g de zahar pentru a se carameliza si trage bananele in el. Taiem bananele in rondele potrivite si cand zaharul a inceput sa se caramelizeze adaugam bananele, stropim cu cognac si lasam bananele sa prinda a frumoasa culoare si un bun gust, dupa care le scoatem din tigaie si trecem la aranjarea cosuletului dupa cum urmeaza.

Luam cosuletele adaugam in fiecare cosulet cantitati egale de banane caramelizate, deasupra punem cate doua cupe de inghetata in fiecare cosulet, imbracam totul cu frisca, adaugam caramelul ramas si ornam cu fructe de padure. In varf se poate pune ca décor o cireasa/ visina si o frunza de menta.

Pofta Buna


Daca ti-a placut reteta noastra "Banana in foietaj (pentru 2 portii)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert crema la ceasca

Postat de privatelaura

Desert crema la ceasca

 Într-un vas cu bază groasă, se cern ingredientele uscate: făina, zahărul, cacaua și aroma. Eu am folosit semințe de vanilie. Se amestecă bine. Se adaugă laptele (preferabil...

Citeste continuarea

Cataif

Postat de doralinda72

Cataif

Amestecati primele 5 ingrediente intr-un vas si stropiti apoi cu coniacul dupa care amestecati iar. Desfaceti foile de cataif (firele) ptr a se aera si a nu fi lipite, si impartiti in 30-35 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2011, 12:16
prima si imi place mult
la 03.07.2011, 13:03
o portie o pap eu ca prea bine arata
la 03.07.2011, 14:11
ohohooooooo....ce bunatate aici si eu vreau
la 03.07.2011, 14:13
Interesant ..nu stiam ca se poate praji aluatul foietaj ..pare foarte bun la gust!!!
la 03.07.2011, 16:41
interesant

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking