Ingrediente
- 150 gr margarina
- 2 linguri miere(eu pur si simplu nu am mai avut in casa si am pus sirop de brad de casa si din cauza asta cred ca nu au o fata prea reusita - trebuia sa fie mai albi...)
- 20 linguri rase zahar pudra
- 250 gr faina
- 1 lingura suc lamaie
- 1 lingurita bicarbonat
- gem caise (eu am avut o peltea de gutui)
- 50 gr nuca cocos
Mod de preparare
- frecam spuma margarina cu zaharul
- se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta
- se aduna coca in forma de bila si se da la frigider 15 min
- se presara cu faina suprafata de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie nu prea subtire si se decupeaza cu o forma rotunda sau gura unui paharel, discuri din aluat
- se aseaza discurile pe tava tapetata cu hartie de copt la distanta una de alta si se coc 8-10 min la temp de 180C pana capata o culoare aramie
- se lasa la racit dupa care se ung cu gem de caise si se lipesc cate doi si se tavalesc prin nuca de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu gem - de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|