Banuti cu gem - de post

Postat de ana77 in Prajituri
23 Mar 2012 | 11512 vizualizari
Banuti cu gem - de post

By Laura Sava Sunt biscuiti de post uniti cu un gem acrisor . Sunt foarte gustosi, aromati si usor de facut!

Ingrediente

  • 150 gr margarina
  • 2 linguri miere(eu pur si simplu nu am mai avut in casa si am pus sirop de brad de casa si din cauza asta cred ca nu au o fata prea reusita - trebuia sa fie mai albi...)
  • 20 linguri rase zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • gem caise (eu am avut o peltea de gutui)
  • 50 gr nuca cocos

Mod de preparare

- frecam spuma margarina cu zaharul

- se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta

- se aduna coca in forma de bila si se da la frigider 15 min

- se presara cu faina suprafata de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie nu prea subtire si se decupeaza cu o forma rotunda sau gura unui paharel, discuri din aluat

- se aseaza discurile pe tava tapetata cu hartie de copt la distanta una de alta si se coc 8-10 min la temp de 180C pana capata o culoare aramie

- se lasa la racit dupa care se ung cu gem de caise si se lipesc cate doi si se tavalesc prin nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu gem - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200

Postat de rhapsody

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul  200

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de...

Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de Oana

Desert gogosi

Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l  putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2012, 16:29
ce frumosi sunt!
la 23.03.2012, 16:33
Multumesc Timea si totusi nu au iesit ca ai Laurei
la 23.03.2012, 16:35
Minunati langa o cafeluta!
la 23.03.2012, 16:37
Multumesc Miha! Te poftesc sa servesti , iti dau si cafeluta!
la 23.03.2012, 16:45
minunati

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking