Banuti cu gem - de post

Postat de ana77 in Prajituri
23 Mar 2012 | 11526 vizualizari
Banuti cu gem - de post

By Laura Sava Sunt biscuiti de post uniti cu un gem acrisor . Sunt foarte gustosi, aromati si usor de facut!

Ingrediente

  • 150 gr margarina
  • 2 linguri miere(eu pur si simplu nu am mai avut in casa si am pus sirop de brad de casa si din cauza asta cred ca nu au o fata prea reusita - trebuia sa fie mai albi...)
  • 20 linguri rase zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • gem caise (eu am avut o peltea de gutui)
  • 50 gr nuca cocos

Mod de preparare

- frecam spuma margarina cu zaharul

- se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta

- se aduna coca in forma de bila si se da la frigider 15 min

- se presara cu faina suprafata de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie nu prea subtire si se decupeaza cu o forma rotunda sau gura unui paharel, discuri din aluat

- se aseaza discurile pe tava tapetata cu hartie de copt la distanta una de alta si se coc 8-10 min la temp de 180C pana capata o culoare aramie

- se lasa la racit dupa care se ung cu gem de caise si se lipesc cate doi si se tavalesc prin nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu gem - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura bicolora cu prune

Postat de merisor67

Prajitura bicolora cu prune

Blat 1: se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul. Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare. Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat

Foile: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2012, 16:29
ce frumosi sunt!
la 23.03.2012, 16:33
Multumesc Timea si totusi nu au iesit ca ai Laurei
la 23.03.2012, 16:35
Minunati langa o cafeluta!
la 23.03.2012, 16:37
Multumesc Miha! Te poftesc sa servesti , iti dau si cafeluta!
la 23.03.2012, 16:45
minunati

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking