Se amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine.
Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se incorporeaza bine,nu trebuie sa fie o coca nici moale nici tare rau,mai potrivita,sa aiba o consistenta ca o coca de paine.
Se adauga untul moale la temperatura camerei si se framanta pentru a se incorpora cca 15 minute.
Dupa ce sau incorporat toate bine se pune coca intro folie alimentara si se lasa cam o ora sa se "odihneasca" :)
Se fac apoi bilute cam de 10gr(nu trebuie sa fie mari pentru ca vor creste la prajit),se pot cantari cu cantarul de bucatarie sau se pot forma din ochi.
Se prajesc pana devin rumene intr-o oala cu mult ulei si bine incins,daca nu e incins uleiul gogoselele se pot crapa,si isi vor strica forma.
Se lasa la racit si se prepara sosul de ciocolata,se amesteca ciocolata pudra cu zaharul,apoi se adauga laptele,trebuie sa fie un sos mai gros.Se trec gogoselele prin sos si se scot cu o furculita apoi se tavalesc usor prin nuca de cocos.
Se servesc cu o ceasca de cafea sau lapte.
Pofta buna!
.