Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

Postat de andaoana in Prajituri
27 Dec 2016 | 2792 vizualizari
Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

O reteta de biscuiti mai interesanta deoarece se coc ca si un cozonac, dupa care se lasa sa se raceasca putin, se taie cu un cutit si se mai coc inca o data. Sunt gustosi si arata bine . Sunt perfecti pentru a fi daruiti colindatorilor in perioada sarbatorilor. Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • -100 gr unt nesarat
  • -400 gr faina
  • -50 gr cacao pudra
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita sare
  • -250 gr zahar
  • -2 oua
  • -150 gr nuca +migdale taiate grosier
  • -100 gr stafide
  • -sucul de la 3 clementine (aprox 70ml)

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine.

Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul .

Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de copt si omogenizam . Trebuie sa avem un aluat moale dar pe care s ail putem modela .

La final adaugam nucile si migdalele ( eu le-am prajit putin inainte) taiate grosier si stafidele . Incoropram .

Pe o tava de copt punem hartie de copt cerata si formam din aluatul obtinut un sul cu diametru de 8 cm , aproximativ .

Punem tava in cuptorul incins si coacem la 180 garde pentru aproximativ 25 minute .

Dupa scurgerea timpului scaotem tava din cuptor si lasam la racit pentru 10 minute.

Cu un cutit zimtat care taie bine taiem biscuitii in fasii cam de 1 cm grosime si ii asezam din nou pe tava . Ii dam din nou la cuptorul incins la 180 grade pentru inca 5-10 minute.

Biscuitii vor fi crocanti la exterior si usor umezi in interior.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Postat de Zamfira

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile. După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina...

Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu visine

Postat de MotanLaOale

Prajitura din albusuri cu visine

Albusurile se lasa la dezghetat. Visinile se lasa la dezghetat intr-o sita sa se scurga tot siropul. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2016, 09:27
Da ti-a picat rau de tot pe mine, acum ma si storci....)
la 27.12.2016, 09:29
Minunati!
la 27.12.2016, 10:08
yammy
la 27.12.2016, 10:16
la 27.12.2016, 11:05
buni buni

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking