Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

Postat de andaoana in Prajituri
27 Dec 2016 | 2803 vizualizari
Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine

O reteta de biscuiti mai interesanta deoarece se coc ca si un cozonac, dupa care se lasa sa se raceasca putin, se taie cu un cutit si se mai coc inca o data. Sunt gustosi si arata bine . Sunt perfecti pentru a fi daruiti colindatorilor in perioada sarbatorilor. Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • -100 gr unt nesarat
  • -400 gr faina
  • -50 gr cacao pudra
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita sare
  • -250 gr zahar
  • -2 oua
  • -150 gr nuca +migdale taiate grosier
  • -100 gr stafide
  • -sucul de la 3 clementine (aprox 70ml)

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine.

Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul .

Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de copt si omogenizam . Trebuie sa avem un aluat moale dar pe care s ail putem modela .

La final adaugam nucile si migdalele ( eu le-am prajit putin inainte) taiate grosier si stafidele . Incoropram .

Pe o tava de copt punem hartie de copt cerata si formam din aluatul obtinut un sul cu diametru de 8 cm , aproximativ .

Punem tava in cuptorul incins si coacem la 180 garde pentru aproximativ 25 minute .

Dupa scurgerea timpului scaotem tava din cuptor si lasam la racit pentru 10 minute.

Cu un cutit zimtat care taie bine taiem biscuitii in fasii cam de 1 cm grosime si ii asezam din nou pe tava . Ii dam din nou la cuptorul incins la 180 grade pentru inca 5-10 minute.

Biscuitii vor fi crocanti la exterior si usor umezi in interior.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si bezea

Umplutura:  Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe...

Citeste continuarea

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Postat de diaconta

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa. Am adaugat pe rând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2016, 09:27
Da ti-a picat rau de tot pe mine, acum ma si storci....)
la 27.12.2016, 09:29
Minunati!
la 27.12.2016, 10:08
yammy
la 27.12.2016, 10:16
la 27.12.2016, 11:05
buni buni

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking