Biscuiti Jffa

Postat de bitza in Prajituri
3 Feb 2012 | 3342 vizualizari
Biscuiti Jffa

Ingrediente

  • Biscuit:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 60 g faina
  • Esenta vanilie
  • Jeleu:
  • 100 g fructe congelate
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 20 g gelatina
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Biscuit:

Albusurile se separa de galbenusuri; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana avem o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta si galbenusurile  si se omogenizeaza. Se cerne faina si se amesteca cu o lingura de lemn, prin rasturnare pentru a nu se lasa spuma. Aluatul obtinut se pune intr-un pos si se spriteaza cerculete de marimi egale in tava tapetata cu hartie (lasand spatiu intre ele).

Daca nu aveti pos puteti pune cu o lingura, aluatul sta destul de bine . Se coc 8-10 minute la temperatura ridicata (aveti grija, fiti cu ochii pe cuptor caci se rumenesc foarte repede). Se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Jeleu:

Gelatina se pune intr-o ceasca impreuna cu putin apa rece (cat sa acopere gelatina) si se lasa sa se hidrateaze 10 minute. Fructele de padure se spala bine si se fierb in apa cu zahar pana se inmoaie si se leaga siropul. Se pun intr-o strecuratoare si se paseaza pentru a elimina semintele. Gelatina se dizolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde(nu trebuie sa fiarba). Gelatina dizolvata se pune peste siropul de fructe si se amesteca bine.

O tava(18x18)  se tapeteaza cu hartie alimentara si se toarna jeleul. Se lasa la frigider peste noapte sau cateva ore.  Jeleul se rastoarna pe un platou cu hartie alimentara si se decupeaza cerculete mai mici decat biscuitii. Pe fiecare biscuit se aseaza cate un cerculet de jeleu.

 

Glazura: Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie cu untul si laptele si se topeste. Se lasa sa se racoreasca( pentru a nu se topi jeleul). Biscuitii cu jeleu se aseaza pe un grata de bucatarie( care a fost asezat pe o tava/farfurie) si se toarna glazura usoar racita peste fiecare biscuit. Se lasa sa se intareasca putin, apoi se aseaza p un platou si se dau la rece pana se intareste bine glazura. Se pot presara ornamente de ciocolata. Dupa cum se poate vedea in poze, la mine nu a apucat sa se intareasca suficient glazura,  deoarece aveam ceva de facut si mi-a fost frica sa le las pentru a doua zi :)) nu as mai fi gasit nimic, asa cum s-a intamplat :P. Dar se intareste foarte bine ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Jffa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu branza la cuptor

Postat de diana_k

Clatite cu branza la cuptor

Pentru clatite: Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si apa minerala. Se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele de faina. Se lasa...

Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata

Postat de deyutzky

Muffins cu ciocolata

Intr-un bol se amesteca faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si laptele caldut si mixam. Punem si crema de ciocolata impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2012, 17:51
superbi!
la 03.02.2012, 17:53
ce bunatate!!!
la 03.02.2012, 18:00
tot ce face ea este superb
la 03.02.2012, 18:05
In ingredientele de la biscuiti specifica oua...s-ar intelege ca se foloseste si albusul si galbenusul, dar mai apoi la descriere doar de albus s-a mentionat. Deci, sa inteleg ca totusi nu se folosc galbenusurile, sau ai uitat de ele.........Oricum aproape sunt identice cu cele din comert si sunt taaaare bune
la 03.02.2012, 18:12
ce frumos arata

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking