BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Postat de panacris in Dulciuri
31 Mai 2015 | 5004 vizualizari
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Provocările continuă;) GreenSugar înlocuitor natural de zahăr, s-a dovedit din nou a fi la înălțime.

Ingrediente

  • Margarină/unt 125 g,
  • Zahăr 125 g sau îndulcitor Green Sugar 100 g,
  • Sare iodată ½ linguriță,
  • Ouă de prepeliță 16 bucăți sau ouă de găină 4 bucăți,
  • Ciololată cu lapte 200 g (două tablete),
  • Praf de copi 1 plic,
  • Făină albă 125 g,
  • Forme de brioșe din hârtie,
  • Pentru topping:
  • Zahăr pudră 150 g,
  • Zeamă de lămâie 3 linguri,
  • 1 linguriță de rom.

Mod de preparare

Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi. După ce s-a răcit un pic se adaugă la compoziția de ouă. La final se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și se amestecă ușor, până ce se înglobează în compoziție. Aluatul obținut se toarnă în formele de brioșe și se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 175 grade. Între timp se amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie și romul, până se obține o glazură, ce se toarnă peste prăjiturile fierbinți. Se servesc cu frișcă și fructe de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta Tatin

Postat de BakeUpArtist

Desert tarta Tatin

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin,...

Citeste continuarea

Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale

Postat de GABRIELAGH

Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale

   Incepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos.   In timp ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2015, 18:53
mmm delicioase!
la 31.05.2015, 18:57
bune!
la 31.05.2015, 18:59
la 31.05.2015, 19:08
Ce combinație buna!
la 31.05.2015, 19:18
ce bune sunt..........

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking