BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Postat de panacris in Dulciuri
31 Mai 2015 | 5056 vizualizari
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Provocările continuă;) GreenSugar înlocuitor natural de zahăr, s-a dovedit din nou a fi la înălțime.

Ingrediente

  • Margarină/unt 125 g,
  • Zahăr 125 g sau îndulcitor Green Sugar 100 g,
  • Sare iodată ½ linguriță,
  • Ouă de prepeliță 16 bucăți sau ouă de găină 4 bucăți,
  • Ciololată cu lapte 200 g (două tablete),
  • Praf de copi 1 plic,
  • Făină albă 125 g,
  • Forme de brioșe din hârtie,
  • Pentru topping:
  • Zahăr pudră 150 g,
  • Zeamă de lămâie 3 linguri,
  • 1 linguriță de rom.

Mod de preparare

Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi. După ce s-a răcit un pic se adaugă la compoziția de ouă. La final se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și se amestecă ușor, până ce se înglobează în compoziție. Aluatul obținut se toarnă în formele de brioșe și se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 175 grade. Între timp se amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie și romul, până se obține o glazură, ce se toarnă peste prăjiturile fierbinți. Se servesc cu frișcă și fructe de sezon. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Churros

Postat de Constelatialeu

Churros

Laptele, apa, zaharul, praful de sare si untul se pun intr-o cratita pe foc pana dau in clocot. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina, amestecand repede si energic sa nu se formeze...

Citeste continuarea

Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

Postat de rocsi_1612

Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le lasati la scurs. Le puneti in blender si le faceti piure. Desfaceti crema din nuca de cocos, scurgeti apa si pastrati doar partea cremoasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2015, 18:53
mmm delicioase!
la 31.05.2015, 18:57
bune!
la 31.05.2015, 18:59
la 31.05.2015, 19:08
Ce combinație buna!
la 31.05.2015, 19:18
ce bune sunt..........

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking