Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)

Postat de Elenakiko in Prajituri
19 Feb 2012 | 6045 vizualizari
Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250g de făină
  • 120g zahăr (dacă-ți plac dulci, dulci, poți pune 150g)
  • 1 cup smântână
  • 2 ouă
  • 1/3 cup ulei
  • 2 lingurițe de zeamă de lime/lămâie
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură de smochine albe
  • 2 linguri de cantalupe confiat

Mod de preparare

 

1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma cu hârtiuțele aferente.

2. Dacă folosești smochine și fructe confiate, pune-le la înmuiat jumătate de oră.

3. Amestecă într-un vas uleiul, ouăle, smântâna și zeama de lime/lămâie.

4. În alt vas amestecă făina cu zahărul și cu praful de copt.

5. Încorporează ingredientele uscate în cele umede, amestecând ușor până se leagă ușor între ele - nu exagera cu mixatul, nu trebuie să ai un aluat uniform și fin.

6. Scoate stafidele și fructele confiate pe un șervețel, zvântă-le puțin și prăfuiește-le cu puțină făină. Astfel pregătite, răstoarnă-le peste aluat și amestecă pentru ale distribui cât de cât uniform.

7. Umple fiecare hârtiuță din formă cu aluat, nu mai mult de 3/4 din înălțimea hârtiei ca să aibă loc suficient să crească.

8. Până acum cuptorul trebuie că a ajuns la 180 de grade, așa că bagă tava și coace brioșele vreme de 30 de minute. După primele 15 întoarce-o ca să aibă parte toate de aceeași temperatură.

9. Scoate tava și las-o să se răcească un pic. Când simți că e safe să pui mâna, scoate brioșele pe un grătar / tavă și așteaptă să se răcească complet (dacă poți!).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe perfecte (cu stafide și fructe confiate)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Postat de cris2711

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare....

Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina, cappucino si cacaoa. Tapetam cu hartie de copt o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2012, 08:47
Bun venit, Elena!
Buna dimineata! Ce bine merge langa o
la 19.02.2012, 09:28
Bun venit EIena!
la 19.02.2012, 10:02
Bine ai venit in gasca noastra harnica si vesela
servesc si eu o briosa la cefea
la 19.02.2012, 10:33
muffinsurile incuietoare
la 19.02.2012, 10:33
Bine ai venit Elena! briosele sunt delicioase si merg de minune cu o

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking