Briose cu struguri negri si ciocolata

Postat de FlaviaD in Prajituri
19 Sep 2013 | 2798 vizualizari
Briose cu struguri negri si ciocolata

Personal n-am mai incercat o prajitura cu struguri pana acum si rau am facut fiindca nici n-am stiut ce pierdeam. Au iesit atat de bune briosele acestea ca ne-am lins pe degete. Combinatia de struguri negri cu ciocolata amaruie este absolut delicioasa, iar aspectul eu zic ca este pe masura. Mi se pare ca sunt tare frumusele, dvs ce ziceti?

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina integrala
  • 7 linguri de zahar brun
  • 1 ciorchine de struguri negri
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 50 g ciocolata neagra
  • praf de copt

Mod de preparare

Intai am pregatit boabele de strugure, le-am spalat in cateva jeturi de apa pentru a elimina toate impuritatile si le-am lasat pe un prosop de hartie la scurs. Doresc sa mentionez ca vom folosi boabele de struguri intregi, cu tot pielita si samburi – nu vor crea disconfort la savurat briosele.

Tot aici am dat pe razatoare ciocolata amara care urma s-o adaug in compozitie.

Pentru compozitie am separat albusurile de galbenusuri, am batut albusurile spuma tare ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva minute pentru omogenizare. Apoi am adaugat faina, uleiul de susan, praful de copt, scortisoara macinata mare si la final boabele intregi de strugure si ciocolata data pe razatoare.

 Am uns formele de briose cu o picatura de ulei si am turnat compozitia in forme – nu este nevoie sa umplem formele pana sus deoarece briosele vor avea tendinta sa iasa afara din forme. La final am rupt cateva bucatele de ciocolata si le-am asezat intregi in briose.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu struguri negri si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de Oana

Desert prajitura rasturnata cu prune

Unge o tava dreptunghiulara cu unt, presara zaharul brun, prunele fara samburi, apoi pudreaza-le cu scortisoara. Lasa tava deoparte si pregateste aluatul pentru blat. Separa ouale si mixeaza...

Citeste continuarea

Prajitura cu mar si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu mar si ciocolata

Mai intai ne apucam sa curatam merele, le radem, stoarcem de zeama si le punem la calit cu 150 g zahar si scortisoara (eu pun nu ma joc, pentru ca-mi place scortisoara). Calim merele si le lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2013, 19:45
imi place cum arata
la 19.09.2013, 20:05
Mie una imi place cum au iesit
la 19.09.2013, 20:18
foarte bune
la 19.09.2013, 21:39
la 19.09.2013, 21:51
fff bune

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking