Ingrediente
- aproximativ 1/2 friptura de pui
- 1 borcan salata chinezeasca (de la Lidl)
- 2 linguri sos dulce picant
- 1 pahar mic de vin alb dulce
- pentru aluat:
- 250 ml lapte dulce
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt topit
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 500 gr faina alba
- 1 plic drojdie uscata
- pentru servit: salata, sos...
Mod de preparare
Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute.
Pentru umplutura:desprindem carnea de pe oase si o taiem cuburi cu un cutit. In vasul in care s-a prajit puiul punem un paharel de vin alb. Punem vasul pe foc si lasam sa se desprinda "resturile" de pe peretii vasului. Punem carnea intr-o tigaie, peste carne punem sosul cu vin, sosul picant si lasam totul pe foc pana se inmoaie bine carnea si aromele se intrepatrund. Adaugam si salata scursa de zeama de la borcan, amestecam si lasam sa se raceasaca.
Din aluatul dospit rupem cate o buacata, o intindem in forma rotunda cu sucitorul, punem in mijloc 1 lingura din umplutura de carne, adunam marginile, formam o bila si o asezam in forme de silicon de briose. Dupa ce le-am facut pe toate, le lasam sa mai creasca 10-15 minute, apoi le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana sau rumenit frumos deasupra. Se servesc calde sau reci, simple sau cu salata si sosul preferat. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|