Brownie cu alune caramelizate

Postat de Criss in Prajituri
10 Oct 2014 | 11377 vizualizari
Brownie cu alune caramelizate

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -250 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 ml frisca lichida + -80 g alune de padure (sau nuci, migdale, etc.)
  • -3 linguri zahar

Mod de preparare

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua. E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase. 

Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.

Alunele se rumenesc putin intr-o tigaie antiaderenta, apoi se ia coaja cat se poate de bine de pe ele. Se caramelizeaza zaharul si se pun alunele in caramel, se amesteca apoi se toarna pe hartie de copt si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit de tot se toaca cu un cutit.

Pentru crema, se topeste ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema omogena. Crema e de fapt un ganache dar nu trebuie batut. Crema se pune peste blatul racit si deasupra se presara alunele caramelizate si tocate cu cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu alune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Blatul:  Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui...

Citeste continuarea

Desert brownies Nutella

Postat de RuxyRux

Desert brownies Nutella

Negresa se prepara extraordinar de simplu: Incalzim nutella intr-un vas pe foc mic pana o infierbantam usor si o aducem la stadiul fluid. Avem grija sa nu o dam in clocot sub nicio forma! O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2014, 09:43
Minunate la gust, foarte bune, mai ales dimineaţa, la cafea.
la 10.10.2014, 09:49
ce buna o fi sau o fi fost deja
la 10.10.2014, 09:51
Tare bune, mai ales cu alune!
la 10.10.2014, 09:53
delicioasa!
la 10.10.2014, 09:55
ce bine arata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking