Pune matele de porc intr-un castron cu apa si otet si lasa-le acolo cca jumatate de ora;
Zdrobeste usturoiul intr-un mojar impreuna cu boabele de coriandru;
Taie apoi carnea si slanina cuburi;
Introdu bucatile de carne in masina de tocat;
Condimenteaza apoi carnea cu usturoi, coriandru, ienibahar, cimbru, boia dulce si iute si bineinteles, sare si piper dupa gust;
Amestec-o bine timp de 10 minute, turnand treptat supa de oase;
Scoate matele de porc din castron si spala-le sub un jet de apa;
Pune matele in accesoriul pentru carnati;
Porneste aparatul pe viteza mica si umple-le cu carnea condimentata;
Strange matul si rasuceste-l in functie de cat de mari doresti sa fie carnatii;
Lasa-i la uscat la loc racoros minimum 24 de ore inainte de a-i pregati. Nu-i gati imediat pentru ca exista o mare sansa sa iti crape.
Eu am aici doi carnati pregatiti cu 24 de ore in urma, pe care o sa-i gatesc in cuptor;
Ii voi intepa pe alocuri, ii voi stropi cu putin ulei si ii voi pune intr-un vas, in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade;
Ii scot din cuptor, ii tapetez cu cateva servetele si voila: pot fi serviti alaturi de cartofi, mustar, sfecla sau hrean, muraturi sau ce-ti mai pofteste inima;
Acum ai cu ce sa iti impresionezi prietenii de sarbatori.