Cartofi din cozonac si crema de cacao

Postat de mamaieelena in Dulciuri
14 Ian 2013 | 8095 vizualizari
Cartofi din cozonac si crema de cacao

Ca intotdeauna imi ramane cozonac de la sarbatori si ca sa nu arunc, fac ceva bun si aromat.Le-am zis cartofi pentru ca este ceva asemanator cu ce se gasea candva in copilaria mea in cofetarii cu toate ca acestia erau tavaliti prin cacao, eu am folosit nuca de cocos

Ingrediente

  • 1/2 cozonac cu rahat colorat
  • 100 g stafide(inmuiate in coniac)
  • 2 fiole rom
  • 100 g cacao neagra
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu amidon
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos macinata
  • 150 g nuca taiata cu cutitul
  • 1 pachet margarina Rama

Mod de preparare

Intr-o cratita mai larga se pun cacaoa data prin sita, zaharul, ouale,amidonul si putin lapte. Cu telul se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc. Cand incepe sa se lege se mai adauga lapte pana se ingroasa bine compozitia si are aspect de crema mai groasa. In aceasta compozitie se pun margarina si filolele cu rom si se amesteca pana la topirea totala a margarinei.

Se da deoparte si se va taia cozonacul bucati de marimea unei nuci si se pune in crema apoi stafidele stoarse din coniac si la sfarsit nuca taiata cu cutitul. Nuca de cocos se pune intr-o tava si din compozitia de cartofi se ia cu o lingura dimensiunea dorita se formeaza in mana forma dorita si se tavalesc prin nuca de cocos. Se dau la rece in frigider pana la racirea completa si atunci se pot servi

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi din cozonac si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Postat de Valclaudia

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida. Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa...

Citeste continuarea

Aluat de foietaj

Postat de merisor67

Aluat de foietaj

Punem untul intr-un vas, la foc mic si il lasam sa se topeasca, apoi luam din el 9 linguri si le punem in bolul in care vom lucra aluatul. Peste untul ramas pe foc adaugam cele 9 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2013, 22:02
Eu am apreciat demult aceasta idee! am mancat acum 30 de ani , in internat, cand eram la liceu , aducea o colega, care avea mama mai scolita; parca ii simt si acum gustul...!
la 14.01.2013, 22:03
la aspect seamana cu salamul de biscuiti
la 14.01.2013, 22:07
Super idee!
la 14.01.2013, 22:09
bun...
la 14.01.2013, 22:23
nu am mancat niciodata dar as incerca

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking