Cartofi din cozonac si crema de cacao

Postat de mamaieelena in Dulciuri
14 Ian 2013 | 8135 vizualizari
Cartofi din cozonac si crema de cacao

Ca intotdeauna imi ramane cozonac de la sarbatori si ca sa nu arunc, fac ceva bun si aromat.Le-am zis cartofi pentru ca este ceva asemanator cu ce se gasea candva in copilaria mea in cofetarii cu toate ca acestia erau tavaliti prin cacao, eu am folosit nuca de cocos

Ingrediente

  • 1/2 cozonac cu rahat colorat
  • 100 g stafide(inmuiate in coniac)
  • 2 fiole rom
  • 100 g cacao neagra
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu amidon
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos macinata
  • 150 g nuca taiata cu cutitul
  • 1 pachet margarina Rama

Mod de preparare

Intr-o cratita mai larga se pun cacaoa data prin sita, zaharul, ouale,amidonul si putin lapte. Cu telul se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc. Cand incepe sa se lege se mai adauga lapte pana se ingroasa bine compozitia si are aspect de crema mai groasa. In aceasta compozitie se pun margarina si filolele cu rom si se amesteca pana la topirea totala a margarinei.

Se da deoparte si se va taia cozonacul bucati de marimea unei nuci si se pune in crema apoi stafidele stoarse din coniac si la sfarsit nuca taiata cu cutitul. Nuca de cocos se pune intr-o tava si din compozitia de cartofi se ia cu o lingura dimensiunea dorita se formeaza in mana forma dorita si se tavalesc prin nuca de cocos. Se dau la rece in frigider pana la racirea completa si atunci se pot servi

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi din cozonac si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Mai intai punem la hidratat nuca in apa calduta, apoi scoatem samburii de la curmale, adaugam si stafidele, apoi acoperim cu apa calduta si turnam 1 esenta de rom. Lasam la hidratat cca. 30 min....

Citeste continuarea

Desert inghetata (dezghetata) cu iaurt, banane si zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert inghetata (dezghetata) cu iaurt, banane si zmeura

Am bagat bananele la congelator sa inghete. Si daca tot m-am pricopsit cu un blendarau din ala Oster l-am pus la treaba, adica am pus zaharul, iaurtul, bananlele inghetate, smantana si zmeura si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2013, 22:02
Eu am apreciat demult aceasta idee! am mancat acum 30 de ani , in internat, cand eram la liceu , aducea o colega, care avea mama mai scolita; parca ii simt si acum gustul...!
la 14.01.2013, 22:03
la aspect seamana cu salamul de biscuiti
la 14.01.2013, 22:07
Super idee!
la 14.01.2013, 22:09
bun...
la 14.01.2013, 22:23
nu am mancat niciodata dar as incerca

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking