Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta

Postat de mirela0911 in Porc
6 Mar 2022 | 6393 vizualizari
Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta

Locuind la bloc, nu am cum sa fac gratar cu carbuni, sa prajesc un mic, o ceafa, o pulpa ceva insa am gasit aceasta alternativa care a inlocuit gratarul cu brio. Ce sa va zic? A iesit foarte gustoasa carnea, iar mirosul in bucatarie.... parca eram la iarba verde la gratar. :))) Este o mancare foarte simpla dar am ales sa o postez pentru ca a iesit tare gustoasa, aratoasa si imbietoare. 

Ingrediente

  • 4 felii de ceafa de porc
  • sare, piper
  • condimente pentru carne de porc
  • 2-3 lg ulei de floarea soarelui
  • 150 ml vin rosu
  • cartofi prajiti pentru garnitura
  • muratura preferata

Mod de preparare

Daca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul si se lasa 2 ore la marinat sau chiar peste noapte.

Se ia tigaia de fonta si se pune pe foc. Se lasa sa se incinga bine, se unge cu putin ulei apoi se pune carnea si se lasa sa sfaraie bine. Se lasa cca 5 minute pe o parte apoi se intoarce pe partea cealalata. Se lasa sa se gateasca pe ambele parti dupa cum prefera fiecare.

Se serveste alaturi de cartofi prajiti si muratura preferata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca cu cartofi si pastrama de porc

Postat de Constelatialeu

Budinca cu cartofi si pastrama de porc

Curatam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul  si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la...

Citeste continuarea

Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )

Postat de Constelatialeu

Porc la ceaun sub foc de lemne ( leguma mea preferata )

Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2022, 19:33
la 06.03.2022, 19:42
Bunatate!
la 06.03.2022, 19:45
Bună!
la 06.03.2022, 20:55
Ce bunătate!
la 06.03.2022, 20:56

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking