Ingrediente
- 4 felii de ceafa de porc
- sare, piper
- condimente pentru carne de porc
- 2-3 lg ulei de floarea soarelui
- 150 ml vin rosu
- cartofi prajiti pentru garnitura
- muratura preferata
Mod de preparare
Daca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul si se lasa 2 ore la marinat sau chiar peste noapte.
Se ia tigaia de fonta si se pune pe foc. Se lasa sa se incinga bine, se unge cu putin ulei apoi se pune carnea si se lasa sa sfaraie bine. Se lasa cca 5 minute pe o parte apoi se intoarce pe partea cealalata. Se lasa sa se gateasca pe ambele parti dupa cum prefera fiecare.
Se serveste alaturi de cartofi prajiti si muratura preferata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|