Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
4 Apr 2016 | 30557 vizualizari
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Foarte gustos, ideal pentru o gama de aperitive reci, se poate pregati foarte usor in combinatii cu alte verdeturi sau creme sarate.

Ingrediente

  • chec:
  • 100 gr unt
  • 1 lgta rasa de sare
  • 3 oua
  • 50 gr fistic crud
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 cana cu faina
  • 1 vrf cutit praf de copt
  • 1 legatura stevie proaspata
  • spuma de branza
  • 300 gr smantana grasa (fermentata)
  • 200 gr branza de vaci (de tara)
  • 2 lg mascarpone
  • sare
  • 50 gr fistic copt
  • piper cu lamaie

Mod de preparare

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt.

Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou, omogenizand cu mixerul dupa fiecare, pana se adauga toate.

Stevia se spala, se paseaza fin la blender, impreuna cu fisticul si uleiul de masline. Se adauga un praf de sare. Se incorporeaza totul in compozitia de unt cu oua si se omogenizeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in forma de copt, se bate usor de blat, se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de aproximativ 30-35 minute.

Se scoate si se lasa la temperat.

Branza de vaci se amesteca cu un praf de sare, branza mascarpone. Smantana se bate cu mixerul pana devine usoara si pufoasa, intocmai ca o frisca neindulcita. Se incorporeaza compozitia de branza in cea de frisca. Se asaza un strat de spuma de branza peste checul racit de tot, si se da la rece o jumatate de ora.

Fisticul se umezeste putin si se tavaleste prin sare, apoi se pune la copt, cateva minute, in cuptorul preincalzit. Se scoate, se toaca grosier si se lasa la temperat.

Checul se scoate de la frigider, se garniseste cu fistic copt si se presara putin piper cu lamaie.

Un chec aperitiv usor de pregatit, extrem de savuros si care da bine pe un platou cu aperitive reci!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra

Postat de Oana

Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra

 Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in putin ulei de masline.  Adauga apoi spanacul si lasa sa se inabuse 5 minute.  Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga...

Citeste continuarea

Oua umplute

Postat de gabrielacuisine

Oua umplute

Fierbem ouale ca sa aiba galbenusul tare (cca 5 minute dupa ce au dat in fiert). Le curatam de coaja si le taiem in doua (de preferat este sa spalam albusurile, in cazul in care se murdaresc de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2016, 09:54
Superrr!! De tinut minte!
la 04.04.2016, 09:55
wow arata minunat si sigur este nemaipomenit si la gust!
la 04.04.2016, 10:09
foarte bun checul aperitiv!
la 04.04.2016, 10:20
Tare bine arata!
la 04.04.2016, 10:25
Minunata si fisticoasa!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking