Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
4 Apr 2016 | 30588 vizualizari
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Foarte gustos, ideal pentru o gama de aperitive reci, se poate pregati foarte usor in combinatii cu alte verdeturi sau creme sarate.

Ingrediente

  • chec:
  • 100 gr unt
  • 1 lgta rasa de sare
  • 3 oua
  • 50 gr fistic crud
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 cana cu faina
  • 1 vrf cutit praf de copt
  • 1 legatura stevie proaspata
  • spuma de branza
  • 300 gr smantana grasa (fermentata)
  • 200 gr branza de vaci (de tara)
  • 2 lg mascarpone
  • sare
  • 50 gr fistic copt
  • piper cu lamaie

Mod de preparare

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt.

Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou, omogenizand cu mixerul dupa fiecare, pana se adauga toate.

Stevia se spala, se paseaza fin la blender, impreuna cu fisticul si uleiul de masline. Se adauga un praf de sare. Se incorporeaza totul in compozitia de unt cu oua si se omogenizeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in forma de copt, se bate usor de blat, se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de aproximativ 30-35 minute.

Se scoate si se lasa la temperat.

Branza de vaci se amesteca cu un praf de sare, branza mascarpone. Smantana se bate cu mixerul pana devine usoara si pufoasa, intocmai ca o frisca neindulcita. Se incorporeaza compozitia de branza in cea de frisca. Se asaza un strat de spuma de branza peste checul racit de tot, si se da la rece o jumatate de ora.

Fisticul se umezeste putin si se tavaleste prin sare, apoi se pune la copt, cateva minute, in cuptorul preincalzit. Se scoate, se toaca grosier si se lasa la temperat.

Checul se scoate de la frigider, se garniseste cu fistic copt si se presara putin piper cu lamaie.

Un chec aperitiv usor de pregatit, extrem de savuros si care da bine pe un platou cu aperitive reci!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Hummus cu dovleac copt

Postat de Ela68

Hummus cu dovleac copt

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud....

Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de caroline

Legume la cuptor

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii feliem felii potrivite ca grosime...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2016, 09:54
Superrr!! De tinut minte!
la 04.04.2016, 09:55
wow arata minunat si sigur este nemaipomenit si la gust!
la 04.04.2016, 10:09
foarte bun checul aperitiv!
la 04.04.2016, 10:20
Tare bine arata!
la 04.04.2016, 10:25
Minunata si fisticoasa!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking