Ingrediente
- 8 oua
- 8 linguri ulei
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 2 linguri cacao
- esenta vanilie
- esenta rom
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 portocala
- 2 linguri razatura de lamaie
- 100 gr. stafide
- 150 gr. miez de nuca
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri .
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul .
Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie , zaharul vanilat ,esenta de vanilie si rom .
Peste albusurile batute adaugam galbenusurile si amestecam usor .
Adaugam faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem 3 parti de coca.
Presaram nuca, stafidele si portocalele .
In compozitia ramasa punem 2 linguri de cacao si amestecam usor apoi turnam in tava .
Se lasa 30 de minute la copt in cuptorul incalzit la 180 de grade .
Fcem testul cu scobitorea.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|