Ingrediente
- Am folosit pentru 2 checuri:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 11 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
- 150 gr ciocolata
- 150 gr fulgi de migdale
- esenta vanilie
Mod de preparare
Migdalele le-am prajit putin intr-o tigaie fara ulei,la foc mic pana cand s-au rumenit usor,ciocolata am taiat-o bucatele mici.Am separat galbenusurile de albusuri,albusul l-am batut spuma cu un praf de sare,cand spuma a fost batuta bine am adaugat peste ea 10 linguri de zahar si am mai mixat pana cand zaharul s-a topit.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul,adaugat treptat ca si la o maioneza,am adaugat apoi esenta de vanilie si apoi am incorporat usor galbenusurile cu uleiul peste spuma de albus,amestecand usor cu o spatula.Odata omogenizat amestecul de galbenusuri cu albusuri,am adaugat pe rand cele 11 linguri de faina si praful de copt,amestecand usor dupa fiecare lingura,am adaugat migdalele prajite si am omogenizat bine totul.
Am pus aluatul astfel obtinut in 2 tavi de chec,cate un strat de aluat,apoi ciocolata maruntita,iarasi aluat si deasupra ciocolata.Am dat tavile la cuptor pana cand s-au copt frumos si cand au trecut testul cu scobitoarea,le-am scos si le-am lasat la racit.
Simplu si gustos!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu migdale prajite si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|