Chec cu pere si ciocolata amara

Postat de JustLoveCookin in Prajituri
26 Noi 2010 | 5834 vizualizari
Chec cu pere si ciocolata amara

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina 000
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata
  • 3 pere mici
  • un praf de sare
  • putina scortisoara
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma deschisa la culoare.Adaugam faina si praful de copt,preferabil cernute.Acum turnam ciocolata topita pe bain marie sau in microunde si lasata putin la racit, uleiul si laptele,si mixam bine.

Taiem perele feliute mici si le dam prin faina cu un praf de scortisoara.Faina va impiedica alunecarea si depunerea perelor pe fundul checului,iar scortisoara le va infasura o aroma delicioasa.

Tapetam o forma de chec cu unt sau ulei si faina si turnam compozitia.Punem deasupra perele date prin faina,eventual le impingem putin.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade,timp de 45-50minute.Verificam daca e gata introducand o scobitoare.Va trebui sa iasa uscata.La mine dupa 45 de minute deasupra era inca umed,asa ca am mai lasat vreo 10 minute.

Un gust rafinat,deloc greoi,perfect langa o ceasca de ceai verde sau negru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere si ciocolata amara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Duo de ciocolata

Postat de ancutsa

Desert Duo de ciocolata

  Blatul: Se amestecă untul cu zahărul şi un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă înainte. Se adaugă şi...

Citeste continuarea

Prajitura Bucataras

Postat de Creatsa

Prajitura Bucataras

Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de lamaie pana s-au albit si au devenit cremoase. Am adaugat uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2010, 09:26
la 26.11.2010, 09:55
la 26.11.2010, 09:57
aratos
la 26.11.2010, 10:25
la 26.11.2010, 12:13
arata f bine!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking