Ingrediente
- Ingrediente pentru doua checuri in forma de cozonac
- Chec cu stafide si rahat
- 250 g albusuri
- 200 g zahar
- 230 g faina
- 5 linguri ulei
- 1/2 plic cu praf de copt cu sofran
- 1 plic cu finesse vanilia bourbon
- un praf de sare
- stafide aurii si rahat colorat
- zahar brun pentru presarat deasupra
- Chec cu cacao
- 250 g albusuri
- 200 g zahar
- 220 g faina
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt cu sofran
- 1 plic cu finesse vanilia bourbon
- un praf de sare
- zahar brut pentru presarat deasupra
Mod de preparare
Chec cu stafide si rahat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea tare.Apoi adaugam uleiul si vanilia,amestecam usor pana se incorporeaza tot uleiul.La final adaugam faina cernuta si praful de copt,avand grija sa amestecam usor cu miscari de jos in sus.Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt si turnam compozitia,adaugam stafidele si rahatul taiat bucatele mici,cu ajutorul unei lingurite incorporam stafide le si rahatul.Deasupra presaram zahar brun.Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate di cuptor si se lasa la racit.
La fel procedam si la checul cu cacao,diferenta este ca oprim un sfert din compozitie si o amestecam cu cacao.Se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|