Chec în trei culori cu ness si nuca

Postat de AndrutzaP in Prajituri
27 Mai 2016 | 4601 vizualizari
Chec în trei culori cu ness si nuca

   Pe cat de aspectos pe atat de bun. 

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar pudra
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite ness (sau cacao)
  • o mana nuci macinate

Mod de preparare

   Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

   Oualele se separa.

   Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si esenta de rom. Se omogenizeaza bine si se adauga, treptat, 3 linguri de faina si jumatate din pliculetul de praf de copt.

    Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Apoi se adauga celelalte trei linguri de ulei si esenta de vanilie. Se omogenizeaza si se adauga treptat celelalte 3 linguri de faina si jumatatea ramasa de praf de copt.

   Compozitia de albusuri se imparte in  parti egale. In una dintre cele 2 parti se afauga cele 2 lingurite de ness si se omogenizeaza bine.

   Intr-o tava de chec se aseaza cele 3 compozitii astfel: amestecul de galbenusuri se intinde pe toata suprafata tavii, apoi partea alba de albusuri se pune de-a lungul tavii dar numai in mijloc. La sfarsit se adauga partea "neagra" de albusuri, peste partea alba, tot numai in mijlocul tavii. Cu coada unei furculite se trage o "dunga" dintr-o parte in alta a tavii (pe lung) sa se intrepatrunda cele 3 amestecuri.

   La sfarsit se presara nuca taiata grosier si se da la cuptorul preincins.

   Se coace aprox 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

   Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec în trei culori cu ness si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec pufos cu lapte, reteta simpla si usoara

Postat de gicuta69

Chec pufos cu lapte, reteta simpla si usoara

Cum se prepara Chec pufos cu lapte, reteta simpla si usoara Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si...

Citeste continuarea

Prajitura aromata

Postat de merisor67

Prajitura aromata

Am folosit ca masura un pahar de 200 ml. Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand celelalte, ingrediente, mixand in continuare pana cand se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2016, 11:08
Ce fain arata! Delicios!
la 27.05.2016, 11:19
frumos
la 27.05.2016, 11:23
Delicios!
la 27.05.2016, 11:30
ce frumos ti-a iesit!
la 27.05.2016, 11:31
Multumesc mult dragii mei

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking