Chec în trei culori cu ness si nuca

Postat de AndrutzaP in Prajituri
27 Mai 2016 | 4647 vizualizari
Chec în trei culori cu ness si nuca

   Pe cat de aspectos pe atat de bun. 

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar pudra
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite ness (sau cacao)
  • o mana nuci macinate

Mod de preparare

   Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

   Oualele se separa.

   Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si esenta de rom. Se omogenizeaza bine si se adauga, treptat, 3 linguri de faina si jumatate din pliculetul de praf de copt.

    Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Apoi se adauga celelalte trei linguri de ulei si esenta de vanilie. Se omogenizeaza si se adauga treptat celelalte 3 linguri de faina si jumatatea ramasa de praf de copt.

   Compozitia de albusuri se imparte in  parti egale. In una dintre cele 2 parti se afauga cele 2 lingurite de ness si se omogenizeaza bine.

   Intr-o tava de chec se aseaza cele 3 compozitii astfel: amestecul de galbenusuri se intinde pe toata suprafata tavii, apoi partea alba de albusuri se pune de-a lungul tavii dar numai in mijloc. La sfarsit se adauga partea "neagra" de albusuri, peste partea alba, tot numai in mijlocul tavii. Cu coada unei furculite se trage o "dunga" dintr-o parte in alta a tavii (pe lung) sa se intrepatrunda cele 3 amestecuri.

   La sfarsit se presara nuca taiata grosier si se da la cuptorul preincins.

   Se coace aprox 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

   Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec în trei culori cu ness si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mere si branza

Blatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu ouale si indulcitorul. Adaugati uleiul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, bicarbonatul, amestecul pentru turta dulce. Puneti...

Citeste continuarea

Prajitura din foi cu miere

Postat de mirela0911

Prajitura din foi cu miere

Foile: Intr-o craticioara se cantareste mierea. Se adauga zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul si se pune pe foc mic pana cand compozitia incepe sa fiarba. Se ia vasul de pe foc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2016, 11:08
Ce fain arata! Delicios!
la 27.05.2016, 11:19
frumos
la 27.05.2016, 11:23
Delicios!
la 27.05.2016, 11:30
ce frumos ti-a iesit!
la 27.05.2016, 11:31
Multumesc mult dragii mei

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking