Chec pufos cu Amaretto

Postat de Creatsa in Prajituri
7 Iun 2013 | 5958 vizualizari
Chec pufos cu Amaretto

Am adus un chec delicios si foarte usor de facut :)

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar amestecate cu 2 plicuri de zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 45 ml Amaretto
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri dulceata de caise
  • 1 lingurita cacao
  • Decor:
  • 70 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • martipan ras
  • ciocolata alba rasa(optional)

Mod de preparare

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat cam 8-10 minute pana a rezultat o bezea tare si lucioasa.

Am adaugat peste albusuri galbenusurile frecate cu uleiul,Amaretto si am amestecat usor pana s-au incorporat bine.

Am cernut faina si am adaugat-o si pe ea treptat amestecand usor de sus in jos cu o spatula.

Am oprit 1/3 din compozitie si am adaugat cacaua amestecata cu dulceata.

In restul de compozitie am pus esenta de migdale.

Am tapetat o tava de chec cu hartie de copt si am pus alternativ o lingura de compozitie alba/una de cacao .

Am introdus checul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute(testul scobitorii)

Am lasat checul sa se raceasca putin apoi l-am uns cu un strat fin de ciocolata si martipan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu frisca

Postat de nadea68

Prajitura cu frisca

Eu am inceput cu crema.Frisca lichida se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se incalzeste pana se topeste ciocolata.amestecam incontinu. Cand se raceste o punem la rece in frigider....

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere si branza

  Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2013, 12:07
Buna ideea!
la 07.06.2013, 12:12
foarte mult imi plac checurile
ma intreb de ce le fac asa rar
la 07.06.2013, 12:12
Bun checul!!! Nu stiu cind ii vine rindul sa-l faca asa zebra...iasa tare frumos!!!
la 07.06.2013, 12:12
Lavinia,mai arunca o privire la articolul cu intalnirea,poate ai ceva sugestii
la 07.06.2013, 12:16
Ce frumos!
Dia ca sunt prea usor de facut?

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking