Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac

Postat de gaby_d in Prajituri
24 Mai 2012 | 6049 vizualizari
Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac

Ingrediente

  • Blat de biscuiţi
  • 300 gr biscuiti măcinaţi
  • 180 gr unt
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • Crema
  • 350 gr brânză de vaci
  • 3 linguri iaurt de casă
  • 2-3 linguri miere (gustaţi întâi şi adăugaţi dupa preferinte)
  • 100 gr ciocolată albă, rasă
  • 20 gr gelatină
  • 450 ml frişcă îndulcită
  • Topping
  • dulceată de dovleac

Mod de preparare

Blat.

Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o lingură , până obtinem o bază legată, uniformă. Dăm la rece cât timp ne ocupam de cremă.

Mixăm frişca. Într-un bol punem brănza, mierea si iaurtul. Le mixăm până obţinem un amestec cremos. Adaugăm frişca şi ciocolata rasă şi omogenizăm. Punem gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. O lăsăm timp de 10 minute după care mai adăugăm 4 linguri de apă şi punem vasul pe foc mic. Amestecăm până la diluare având grijă SĂ NU FIERBEM! ci doar să diluăm gelatina care prin fierbere şi-ar pierde proprietăţile.

Răcim uşor şi când e doar căldută o adăugăm peste cremă omogenizând amestecul. Scoatem baza de biscuiţi de la rece, turnam crema şi nivelăm.
Dăm la rece pentru cel puţin 4 ore (putem lăsa şi peste noapte). Scoatem tava, întindem un strat uniform de dulceaţă, scoatem inelul  şi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu banane si iaurt

Postat de mirela0911

Prajitura cu banane si iaurt

Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca usor. Peste ingredientele uscate se toarna jumatate din cantitatea de iaurt si untul topit. Se amesteca...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 15:27
O fi bun ? eu nu pap dovleac , asta-i problema ; is satula de-un bostan vrancean de 33 de ani
la 24.05.2012, 15:28
mai diano, e bufet suedez aci pe site, isi ia fiecare ce vrea ))
la 24.05.2012, 15:38
minunata
la 24.05.2012, 15:41
arata super!
la 24.05.2012, 15:42
super arata sa inteleg ca nici de aici nu ne dai

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking