Chiftele cu sos din zacuscă

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
29 Sep 2013 | 2750 vizualizari
Chiftele cu sos din zacuscă

Super bune, super savurate de toți mofturoșii! ;)

Ingrediente

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • zacuscă Panacris 1 borcan,
  • apă cca. 250 ml,
  • bulion Panacris cca. 200 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinat 1 g.

Mod de preparare

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei.

Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-panacris-35347.html), bulionul (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html), plus adaosul de apă. Se asezonează de sare și piper, apoi în acest sos se adaugă chiftelele și se lasă le fiert la foc mic, neacoperit, cca. 10 minute, până ce se întrepătrund gusturile.

Chiftelele se servesc alături de orez, piure sau pâine și salată de sezon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos din zacuscă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Postat de merisor67

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme. Îi...

Citeste continuarea

Tarta cu spetsofai

Postat de doralinda72

Tarta cu spetsofai

Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin. Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2013, 18:17
la 29.09.2013, 18:26
yum yum
la 29.09.2013, 18:26
Imi place!!
la 29.09.2013, 18:27
Super idee!
la 29.09.2013, 18:30
Nu vad de ce sa nu fie bune

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking