Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Postat de Oana in Mancaruri de post
21 Mar 2017 | 19212 vizualizari
Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Super rapide si gustoase si mai ales de post :)

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 1 dovlecel zuchhini
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate lingurita boia dulce
  • 2 linguri marar si patrunjel verde tocat
  • 3-4 linguri seminte de susan
  • Pentru cartofi:
  • 4 cartofi rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, oregano, boia, usturoi granulat

Mod de preparare

  • Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid.

  • Toaca ceapa si ardeiul gras in cuburi mici si amesteca toate legumele intr-un bol

  • Adauga verdeata tocata, condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia dulce si pune pesmetul. Omogenizeaza bine compozitia.

  • Umezeste putin mainile si formeaza chiftelutele de legume, apoi tavaleste-le prin susan si pune-le intr-o tava pe hartie de copt

  • Taie cartofii in felii mai groase, stropeste-i cu ulei de masline si cu amestecul de condimente. Amesteca-i bine si pune-i in tava langa chiftelute.

  • Pune tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.

  • Intoarce chiftelutele si cartofii la jumatatea timpului.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de legume cu orez si ciuperci

Postat de susu

Tocana de legume cu orez si ciuperci

Ciupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si...

Citeste continuarea

Salată cu legume și tofu

Postat de panacris

Salată cu legume și tofu

Brocoli, dovleceii, roșiile se spală se curăță, se feliază, se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Legumele se pun la gătit în Friteuza Tefal, sau într-o tigaie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 21.03.2017, 13:35
la 21.03.2017, 13:36
e net-ul prost, nu pot deschide filmul
la 21.03.2017, 15:14
bune bune
la 21.03.2017, 16:17
yamiii
la 21.03.2017, 16:40

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking