Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Postat de Oana in Mancaruri de post
21 Mar 2017 | 19215 vizualizari
Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor

Super rapide si gustoase si mai ales de post :)

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 1 dovlecel zuchhini
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate lingurita boia dulce
  • 2 linguri marar si patrunjel verde tocat
  • 3-4 linguri seminte de susan
  • Pentru cartofi:
  • 4 cartofi rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, oregano, boia, usturoi granulat

Mod de preparare

  • Da pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid.

  • Toaca ceapa si ardeiul gras in cuburi mici si amesteca toate legumele intr-un bol

  • Adauga verdeata tocata, condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia dulce si pune pesmetul. Omogenizeaza bine compozitia.

  • Umezeste putin mainile si formeaza chiftelutele de legume, apoi tavaleste-le prin susan si pune-le intr-o tava pe hartie de copt

  • Taie cartofii in felii mai groase, stropeste-i cu ulei de masline si cu amestecul de condimente. Amesteca-i bine si pune-i in tava langa chiftelute.

  • Pune tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.

  • Intoarce chiftelutele si cartofii la jumatatea timpului.

     

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de legume de post cu cartofi wedges la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Frigarui cu ciuperci si rosii cherry

Postat de rocsi_1612

Frigarui cu ciuperci si rosii cherry

Intr-un bol amestecam uleiul, cu vinul, sare, piper, boiaua de ardei, busuiocul. Adaugm usturoiul curatat, pisat si mararul verde tocat marunt. Frecam bine acest amestec. Spalam ciupercile, le dam...

Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise, de post

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu gem de caise, de post

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 21.03.2017, 13:35
la 21.03.2017, 13:36
e net-ul prost, nu pot deschide filmul
la 21.03.2017, 15:14
bune bune
la 21.03.2017, 16:17
yamiii
la 21.03.2017, 16:40

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking