Chiftele pufoase din carne, reteta casei

Postat de kamy in Aperitive / Garnituri
29 Noi 2010 | 35786 vizualizari
Chiftele pufoase din carne, reteta casei

Astazi avem Chiftele pufoase din carne, reteta casei. Ies foarte fragede si pufoase datorita painii din compozitie si foarte gustoase. Sunt grozave la micul dejun sau chiar la un picnic in aer liber. Pentru Chiftele pufoase din carne, reteta casei sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne tocata, oua, usturoi, franzela, cartofi, lapte.

Ingrediente

  • Ingrediente Chiftele pufoase din carne, reteta casei
  • 1 kg.carne tocata amestec (porc+vita)
  • 3 oua
  • 1 capatana mare si mai bine de usturoi
  • 1 felie franzela (nu proaspata)
  • 2 cartofi mici
  • patrunjel sau marar frunze
  • lapte (pentru inmuiat franzela)
  • sare, piper

Mod de preparare

Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei

Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine.

Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe razatoarea mica (eu nu mai murdaresc masina de tocat pt. cantitati asa mici) cartofii dati pe razatoarea mica, verdeata, ouale, sare, piper si am amestecat cu mana bine. Am gustat si am mai adaugat sare dupa care am bagat amestecul in frigider pentru o ora.

Tigaia de teflon am pus-o pe foc, cand s-a incins am adaugat ulei (cam juma de cm)si am pus chiftelele pe care le-am format luand cu o lingura mai mica din amestec si cu palmele ude am format bilute pe care le-am aplatizat. (eu nu dau chiftelele prin faina sau pesmet...ne plac mai mult asa). Le-am prajit pe ambele parti dupa care le-am pus pe servetele absorbante.

Se pot servi cu garnitura...piure, orez, etc

Se pot servi cu un Piure de cartofi cremos si pufos, alaturi de o Salata Coleslaw sau pentru cei mai indrazneti, cu Ketchup picant de casa. 

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pufoase din carne, reteta casei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Taci si inghite

Postat de Pungasa_Rogue

Taci si inghite

Se pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul...

Citeste continuarea

Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola

Postat de CulinaryRainbow

Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola

   Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina pe care am încorporat-o în aluat. La final am adăugat sarea și...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 29.11.2010, 23:23
la 29.11.2010, 23:33
la 30.11.2010, 00:17
bune
la 30.11.2010, 00:18
da sotu unde sta ,de si-a anuntat vizita?curioasa rau sant
la 30.11.2010, 00:21
vin si eu cu sotul tau

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking