Ingrediente
- -pentru chiftele
- 800 g carne tocata amestec( vita, curcan, porc)
- 2 oua
- 3 catei usturoi
- 50 g pesmet
- patrunjel verde
- sare
- piper
- -pentru gratinat
- 300 g smantana
- 150 g cascaval afumat
- 2 oua
- marat verde tocat
Mod de preparare
Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute.
Preparam sosul pentru gratinare; batem bine ouale, adaugam smantana si mararul verde tocat. Daca este prea groasa compozitia , adaugam o cescuta cu lapte.Asezonam.
Rasturnam tot sosul peste chiftelele din vas.
Deasupra sosului presaram cascavalul razuit , apoi dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se coc chiftelutele si capata deasupra o crusta aramie.
Cand chiftelutele sunt gata , le portionam si le servim alaturi de legume sote.Cum am gasit mazare verde dulce, in piata , am preferat-o pe aceasta, facuta cu putina ceapa verde si marar verde.
Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute gratinate, cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|