Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)

Postat de xana in Peste
10 Iul 2013 | 7525 vizualizari
Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)

In Portugalia se gasesc sute de retete de cod si fiecare cu mai multe variante. Aceasta e una din preferatele mele si am incercat-o de cateva ori pana am gasit combinatia de ingrediente si cantitati care sa ma multumeasca. Ca fapt divers, pe aici se spune ca acest peste este foarte bun pentru mamele care alapteaza, iar eu si baietelul meu de 3 luni si jumatate confirmam :)

Ingrediente

  • Pentru pataniscas:
  • cca 200gr de cod
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • 110gr faina
  • cca 100ml bere
  • patrunjel
  • 1 varf de lingurita nucsoara praf
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Pentru pilaf:
  • 120gr orez cu bobul lung
  • apa, de 4 ori cantitatea orezului
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi(generos)
  • 2 rosii medii(eu am pus din conserva)
  • jumatate de ardel rosu
  • 1 lingurita rasa de boia de ardei(dulce)
  • sare si piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si bere treptat pana se formeaza o pasta, ca cea pentru clatite.  Se adauga pestele, nucsoara, patrunjel tocat, sare si piper. Cu ajutorul a doua linguri se distribuie in tigaia incinsa cu ulei de masline si se prajesc la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc si se scot pe un servetel pentru a indeparta excesul de ulei.

Pilaful: Ceapa, usturoiul si rosiile se taie marunt, iar ardelul fasii. Intr-o oala se pune uleiul de masline si ceapa si se caleste, fara ca ceapa sa prinda pea multa culoare, se adauga usturoiul, amestecam, apoi ardelul si boiaua, dupa 2 minute rosiile. Lasam la calit cam 3-4 minute si adaugam orezul, il amestecam bine si turnam apa. Se lasa la foc mediu pana e orezul e fiert, iar din cand in cand se amesteca, pentru a nu se prinde de fundul oalei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Postat de cristeena20

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...

Citeste continuarea

Ciorba de stiuca II

Postat de mihaelar63

Ciorba de stiuca  II

Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza. Morcovii si cartofii se taie cuburi. Pestele se spala bine si se tine in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2013, 07:29
interesant chiftelute cu bere,nu am mai mancat
la 10.07.2013, 08:02
Cred ca sunt tare bune
la 10.07.2013, 08:07
la 10.07.2013, 09:50
interesant cu bere
la 10.07.2013, 10:05
arata foarte fain!imi place reteta ta

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking