Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Postat de Oana in Mancaruri de legume
28 Mai 2015 | 6893 vizualizari
Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Au aparut dovleceii de gradina, verdeturi proaspete si e pacat sa nu profitam din plin de sezonul lor! Va propun o reteta usoara si delicioasa! 

Ingrediente

    • dovlecei- 3 buc
    • ceapa verde- 2 fire
    • usturoi verde- 2 fire
    • marar- o legatura mica
    • cascaval- 100 gr
    • branza feta- 100 gr
    • oua- 1 buc
    • pesmet- 4 linguri
    • seminte de pin- 2 linguri
    • sare si piper- dupa gust
    • nucsoara rasa- ½ lingurita
    • Pentru servit:
    • iaurt grecesc- 200 gr
    • menta verde- 2 fire
    • marar tocat- o lingura
    • sare si piper- dupa gust

Mod de preparare

  • Taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in tocatorul Breville. Mixati pana obtineti o pasta.

  • Puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute

  • Amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adaugati oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimentati dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa

  • Amestecati bine compozitia si formati chiftelute pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt

  • Coaceti chiftelutele la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra

  • Lasati-le la racit si serviti cu sosul de iaurt si verdeturi proaspete

 

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecel cu rosii si mozzarela

Postat de rocsi_1612

Dovlecel cu rosii si mozzarela

Spalam dovlecelul, il curatam si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Le saram iar apa ce o lasa o tamponam cu niste servetele.  Rosiile le spalam, scoatem cotoarele si le feliem....

Citeste continuarea

Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR

Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2015, 16:09
am sa incerc si eu bunatatea asta
la 28.05.2015, 16:09
Sunt tare bune! Imi place ca le-ai lasat la scurs...le voi face si eu dupa reteta ta.
la 28.05.2015, 16:10
bestiale! le ador!
la 28.05.2015, 16:12
baiatul asta Tudor... e insurat? vine devreme acasa? gateste? ))
la 28.05.2015, 16:24
E insurat, mai! si gateste la el acasa, asa am auzit

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking