Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Postat de Oana in Mancaruri de legume
28 Mai 2015 | 6924 vizualizari
Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Au aparut dovleceii de gradina, verdeturi proaspete si e pacat sa nu profitam din plin de sezonul lor! Va propun o reteta usoara si delicioasa! 

Ingrediente

    • dovlecei- 3 buc
    • ceapa verde- 2 fire
    • usturoi verde- 2 fire
    • marar- o legatura mica
    • cascaval- 100 gr
    • branza feta- 100 gr
    • oua- 1 buc
    • pesmet- 4 linguri
    • seminte de pin- 2 linguri
    • sare si piper- dupa gust
    • nucsoara rasa- ½ lingurita
    • Pentru servit:
    • iaurt grecesc- 200 gr
    • menta verde- 2 fire
    • marar tocat- o lingura
    • sare si piper- dupa gust

Mod de preparare

  • Taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in tocatorul Breville. Mixati pana obtineti o pasta.

  • Puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute

  • Amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adaugati oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimentati dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa

  • Amestecati bine compozitia si formati chiftelute pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt

  • Coaceti chiftelutele la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra

  • Lasati-le la racit si serviti cu sosul de iaurt si verdeturi proaspete

 

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute cu naut si legume

Postat de andaoana

Chiftelute cu naut si legume

Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei,...

Citeste continuarea

Orez aromat cu dovleac

Postat de Ela68

Orez aromat cu dovleac

1.  Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm. 2.  Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2015, 16:09
am sa incerc si eu bunatatea asta
la 28.05.2015, 16:09
Sunt tare bune! Imi place ca le-ai lasat la scurs...le voi face si eu dupa reteta ta.
la 28.05.2015, 16:10
bestiale! le ador!
la 28.05.2015, 16:12
baiatul asta Tudor... e insurat? vine devreme acasa? gateste? ))
la 28.05.2015, 16:24
E insurat, mai! si gateste la el acasa, asa am auzit

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking