Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Postat de RODIMUR in Pui
26 Noi 2020 | 3058 vizualizari
Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Voiam să fac niște chifteluțe din piept de pui și pentru a menaja sănătatea soțului, le-am preparat la cuptor. Le-am servit cu pilaf de orez și astfel am avut, nu numai un dejun foarte bun și sățios, ci și sănătos. Vreau să mai precizez că eu folosesc acest diminutiv (”chifteluțe”) pentru că ele sunt într-adevăr mai micuțe. Din ingredientele de mai jos am făcut 30 de chifteluțe, cam câte 3-4/porție.

Ingrediente

  • 500 grame de piept de pui
  • 2 ouă
  • 1 ceapă galbenă
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
  • 3 linguri de făină albă
  • 2 felii de pâine (miezul)
  • sare
  • piper
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • făină albă pentru modelat

Mod de preparare

Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se amestecă într-un bol: carnea tocată, ceapa călită și scursă de uleiul în care s-a topit, ouăle, sarea, piperul, bicarbonatul de sodiu, miezul de pâine sfărâmițat și făina albă.

Se omogenizează compoziția și se ia câte o lingură din care se face o biluță care se aplatizează și se depune în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.

Se procedează la fel până ce se epuizează compoziția. Apoi tava cu chifteluțe se dă la cuptor, la foc mediu, până ce se rumenesc frumos pe o parte. Atunci se întorc și pe partea cealaltă, ca să se rumenească la fel.

Se servesc fierbinți, cu garnitura preferată (eu am avut pilaf de orez) și cu o salată de sezon, sau cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita cu ficatei (sote) de pui

Postat de gicuta69

Tocanita cu ficatei (sote) de pui

  Curatam si spalam ficateii si ii lasam intr-o stecurataore la scurs. Ceapa o taiem solzisori si ardeiul cubulete ( eu l-am avut cubulete congelat). Intr-o cratita, punem uleiul si cand...

Citeste continuarea

Rulou din piept de pui cu umplutura de ciuperci

Postat de simona72

Rulou din piept de pui cu umplutura de ciuperci

Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie din bucata de piept de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare si subtire. Cu un cutit cu lama mare si lunga se taie o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2020, 05:45
la 27.11.2020, 06:58
Foarte bune chifteluțele tale! Ai respectat proportia in farfurie, nu gluma!
la 27.11.2020, 07:43
Mulțumesc frumos, Diana!
la 27.11.2020, 07:44
Așa este, Buni! Mulțumesc frumos!
la 27.11.2020, 08:51
Bune chiftelute. Si mie tot la cuptor imi plac, desi nu am mai facut de cand trimiteam pachet studentului,adica de vreo 2 ani!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking